Planer afsløret: Nedlagt militærlejr skal omdannes til feriecenter

Auderødlejrens udenlandske ejere vil opføre 270 boliger i lejren. Det er Nybolig Development, som løfter sløret for planerne.

Planer afsløret: Nedlagt militærlejr skal omdannes til feriecenter

For første gang bliver sløret nu løftet for, hvad Auderødlejrens udenlandske ejere vil bruge det store område til. Svaret er ferieboliger. Mange ferieboliger. Foto: Kasper D. Dønbo

For ti måneder siden opkøbte tre britiske erhvervsfolk den tidligere militærlejr Auderødlejren, ved Frederiksværk. Siden har der været totalt stilhed om de nye ejeres planer for lejren, men den blev tirsdag eftermiddag brudt på de sociale medier.

Ikke af John Kenneth Fraser Murray, Christopher John Charles Smith eller Christopher James Dailly, som de tre erhvervsfolk hedder, men af en række konti med tilknytning til Nybolig Development, som kunne løfte sløret for, hvad Auderødlejren i fremtiden skal bruges til.

Svaret er ferieboliger. Mange ferieboliger. Omkring 270.

– Det er i runde tal, det vi går efter. Vi tror på, at der er et marked for et feriecenter, hvor der er noget for enhver smag, og som ligger i naturen men stadig tæt på Købehavn, siger Thomas Winther, projektansvarlig og udviklingsrådgiver i Nybolig Development.

De udenlandske investorer og Nybolig Development har i mange måneder været i kontakt omkring projektet. De første møder blev afholdt i sommeren sidste år.

– Vi har været inde i billedet siden Skt.Hans aften. Det kan jeg huske ret præcis, for jeg var på vej ned til bålet, da jeg blev ringet op af min chef og bedt deltage i et møde på et hotel dagen efter med ejerkredsen. Men der har været flere ting, der har skulle times og faldes på plads, inden vi kunne melde noget ud, siger Thomas Winther.

Indenfor rammerne

Det er de udenlandske ejere, som skal finansiere projektet, som Nybolig Development er rådgiver på.

Konkret betyder det, at det 73 hektar store område, der rummer 37 bygninger, i de kommende år skal omdannes til en kombination af ferieboliger og feriecenter. Feriecentret etableres i de eksisterende bygninger og byggefelter, som i dag består af alt fra svømmehal, læsesale, ammunitionsdepoter, barakbygninger og gymnastiksale.

Det er ét af mange krav og restriktioner, som lejren af omfattet af, men som ifølge Thomas Winther ikke kommer til at begrænse feriecenter-projektet.

– Selve anvendelsen af Auderødlejren ligger inden for de eksisterende rammer, og det er ikke vores forventning, at det bliver nødvendigt med en ny lokalplan, siger han.

– Men vi kan ikke sige flere detaljer lige nu. Vi arbejder på en hjemmeside, der i går i luften i starten af april, og som bliver vores base at stå på.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis’ oplysning skal feriecentret udover 270 ferieboliger dog blandt andet have svømmehal, biograf, restauranter og tennisbaner. Boligerne skal sælges af den lokale mægler Nybolig Frederiksværk.

Auderødlejren består af 37 bygninger og 73 hektar jord, og skal omdannes til 270 ferieboliger og et feriecenter med blandt andet svømmehal, biograf, restauranter og tennisbaner.

Del af konkursbo

Auderødlejren var i drift som flygtningecenter frem til 2018. Siden har lejren stået tom og ubrugt bortset fra en sommer, hvor publikum mod betaling kunne komme ind på området.

Tættest på at realisere et projekt i området, som er omfattet af en stribe restriktioner og begrænsninger, var formentlig den tidligere ejer Michael Vesthardt og tænketanken Sustainia, som ønskede at opføre bæredygtige boliger og et bæredygtige eksperimentarium. Selskabet, der ejede lejren, blev dog erklæret konkurs i efteråret 2021 efter et opsigtsvækkende salg til rigmanden John Bengt Møller kiksede, fordi han ikke kunne stille med de lovede millioner.

Auderødlejren blev siden hen solgt til de britiske erhvervsfolk for 35 millioner kroner, som en del konkursboet. De ejer lejren gennem selskabet Copenhagen RE Investment ApS, som blev stiftet den 20. juni sidste år.

For første gang bliver sløret nu løftet for, hvad Auderødlejrens udenlandske ejere vil bruge det store område til. Svaret er ferieboliger. Mange ferieboliger. Foto: Kasper D. Dønbo