Påskeferie med høj puls

Melby skoles elever løb til fordel for lungesyge børn

Påskeferie med høj puls

Skoleelever løb for en god sag

Motion Inden børnene fra Melby skole gik på påskeferie fredag eftermiddag, havde de en vigtig opgave – Team Rynkeby´s skoleløb. På med løbeskoene, løb så langt som muligt for lungesyge børn.

De er svære at få øje på i skolegården. Men de er der.

Der sidder i gennemsnit to børn i hver skoleklasse, som lider af en lungesygdom. I langt de fleste tilfælde er det en astma-variant, som kan behandles relativt effektivt, hvis den bliver opdaget i tide. Men lungesygdomme er meget forskellige, og mindst 1.000 børn har de sjældne lungesygdomme, som er sværere at behandle, og som gør hverdagen ekstra krævende for barnet.

I nogle tilfælde må børnene i lange perioder leve i isolation fra klassekammerater og venner, fordi der er en stor risiko for infektioner. I andre tilfælde kan børnene godt gå i skole eller institution, men kan have så svært ved at få luft, at helt almindelige lege eller idræt bliver umuligt for dem.

Jo flere omgang jo flere penge til Børnelungefonden Foto: Thomas Quvang

Det var alle disse børn, at børnene fra Melby skole løb for fredag formiddag:

– Vi har valgt at deltage i dette arrangement, for at vise vores støtte til børn med lungesygdomme, og at vi i fællesskab er stærkest, børn løber for børn, siger Mette Thrue, Lærer på Melby skole.

Lille indsats kan gøre stor forskel

Børnene på Melby skole havde inden løbet haft mulighed for indgå mikrosponsorater med familie og venner, og alle de penge, der bliver samlet ind i forbindelse med løbet, går til Børnelungefonden.

– På Melby skole handler det dog ikke om beløbets størrelse, men om at vise børnene, at hvis de alle sammen bidrager med en lille indsats, kan de sammen være med til at gøre en stor forskel, siger Mette Thrue.

Det var syvende gang, at Team Rynkeby Fonden afviklede Team Rynkeby Skoleløbet og Børneløbet for landets skoler og institutioner. Det var anden gang, at Melby skole deltog.

Fælles opvarmning i skolegården inden startskuddet Foto: Thomas Quvang