På cyklen på en kold søndag

Lokalafdelingen af cyklistforbundet fik en vellykket cykeldag

På cyklen på en kold søndag
Foto: Foto: Jan F. Stephan

Cykel – På trods af kulde og små truende regnbyger i opstarten, var der mødt en hårdfør skare af cyklister op. I alt var der ca. 75 der deltog i vores arrangement.

Det fortæller Frank Køngerskov fra lokalafdelingen af Dansk Cyklistforbund efter afviklingen af det første “Op på cyklen Halsnæs”, der blev holdt søndag med udgangspunkt fra Krudtværkstorvet i Frederiksværk og afslutning på Karl-e.-

Her åbnede en gruppe ethjulede cykelartister arrangementet, og viste sjove discipliner som formationer, baglænskørsel, kørsel uden sadel m.m På torvet havde Ditlev Cykler også stillet udlejningscykler op.

Efter en fællessang “ jeg er så glad for min cykel”, sendte byrådsmedlem og cykelentusiast Michael Thomsen cyklisterne afsted. Han deltog selv i Arresø rundt på 42 km, sammen med ca. 12 andre fra Frederiksværk Motionscykelklub.

Flest deltagere var der på Halsnæs rundt ruten på 25 km – i alt 26, De tog turen ud omkring Sølager og tilbage over Melby. Det var på såvel almindelige cykler som elcykler.

De havde alle fået friske røde kinder , da de kom tilbage til Karl-e. På familieruten var vi 12 børn, forældre og bedsteforældre. Vi besøgte først campingpladsen, hvor vi blev inviteret ind i en tipi, og budt på juice, kaffe og müslibar . Herefter gik turen til Melby, men den hånde og kolde modvind var for meget , så i Melby faldt den 8-årige pige fra. Det blev dog til en sejhed præmie, en sjov børne ringe klokke fra Ditlev cykler, fortæller Frank Køngerskov.

Cykelgade

Nørregade til en cykelgade, da man havde fået lov til at cykle i gaden mellem kl. 14 og 17. Her kørte de ethjulede og Torup Sykkel i gågaden. Torup Sykkel var mødt op med fire special cykler og en anhænger. Anhængeren vakte megen interesse, da den senere i Karl-es gård, forvandlede sig til et komfortabelt telt med indbygget dobbeltseng.

Ca. kl.16 med fem minutters mellemrum landede alle grupper i Karl-e cafe. Det var dejlig at komme ind i varmen efter turen, og der var god stemning efter ture. Der var bred opbakning til at gentage arrangementet næste år, men måske senere på året, så chancen for varmere vejr er større, siger Frank Køngerskov, der takker alle som trodsede kulden og sponsorerne bag arrangementet..

Et par et-hjulede cykilster sendte deltahgerne rundt om Arresø på den længste rute, der ellers var anført af 12 fra Frederiksværk Motionscykelklub. Foto: Jan F. Stephan Foto: Foto: Jan F. Stephan
Unge cykelartistger fra Jægerspris gav opvisning på Krudtværkstorvet. Foto: Jan F. Stephan
Gunnar Midtiby sørgede for musikalsk underholdning, da Halsnæs tog cyklerne frem. Foto: Jan F. Stephan Foto: Foto: Jan F. Stephan