Nyt løft til nybyggerkvarter

Kregme Syd-parcelhuskvarteret skal nu have et løft.
Kregme Syd-parcelhuskvarteret skal nu have et løft.

Der er gang i nybyggerkvarteret i Kregme. Salget af parcelhusgrunde blomstrer i fuld flor trods det grå og regnfulde vintervejr. Og nu bliver der bogstavelig talt sat gang i opblomstringen med en forskønnelsesproces af bydelen.

Det sker i forbindelse med, at byrådet i Halsnæs Kommune har bevilget 13,5 mio. kr. til hen over de næste fire år at give omgivelserne et ekstra løft.

Udvalgsformand for Miljø og Plan, Anja Rosengreen(SF), glæder sig over den positive udvikling.

– Det har længe været et ønske at udvikle bydelen i Kregme. Gennem de seneste år har vi set en stigende efterspørgsel på grundene. Det er kun glædeligt, at flere og flere borgere vælger at investere i området. Og nu ser vi frem til at gøre området endnu mere attraktivt ikke blot for de borgere, som allerede har valgt at flytte dertil men også over for potentielle tilflyttere, siger hun.

Konkret betyder bevillingen, at der i år blandt andet bliver etableret en vold ud mod Frederikssundsvejen, der skal mindske støjen fra og udsynet til den forbikørende trafik. Derudover bliver en række fællesarealer beplantet blandt andet i området omkring Børnehuset Kregme. Men en række frugttræer skal også spire i området ved Kirkevænget, hvor der ligeledes bliver asfalteret og anlagt fortov. En proces der ligeledes vil ske i kvarterets to andre delområder Tårnvænget og Skibsvænget hen over de næste par år.

Beplantningen vil ske i henhold til lokalplanen for området.

Antallet af solgte byggegrunde er fortsat stigende i nybyggerkvarteret. Alle grunde i Tårnvænget er solgt, mens kun en enkelt grund i Kirkevænget er til salg. I Skibsvænget er der indgået købsaftaler på 11 ud af 12 udbudte grunde i første etape, og der er indgået en købsaftale i anden etape, hvor flere byggegrunde nu er sat til salg.