Krydstogt-hattrick i nordsjællandsk havn

Foto: Kasper Daugbjerg
Braemar at sea
Braemar at sea © Fred. Olsen Cruise Lines

Tre krydstogtskibe sætter i 2016 kursen mod Hundested Havn. I forvejen har de to engelske krydstogtrederier – Fred. Olsen Cruise Lines og Saga Cruise – valgt Hundested som nyt udflugtsmål næste år, og nu har Hundested Havn og VisitNordsjælland landet endnu en kontrakt om et anløb. Det afslører parterne overfor Frederiksborg Amts Avis.

– Der kommer to skibe til maj og et i august i 2016. Vi arbejder på flere, men lige nu tyder det ikke på, at der kommer flere i hus, siger Søren Brink, havnefoged i Hundested Havn, til Frederiksborg Amts Avis.

Debuten som krydstogthavn bliver den 18. maj 2016, når Saga Cruise Lines lægger til. Senere får man også besøg af Fred Olsen Cruises Lines-skibet Braemar, der 30. juni 2016 sejler fra Southampton og efter planen lægger til i Hundested den 3. august.

Datoen for det tredje anløb er indtil videre hemmelig, ligesom rederiet bag cruiset.

– Turen er endnu ikke officiel fra rederiets side, men der kommer et tredje anløb. Det er ikke til at vide, om der kommer mere, men vi forventer, at det bliver ved de tre anløb i 2016, siger Birgitte Bergman, Udvikling- og Marketingchef i VisitNordsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Siden nyheden om, at de første krydstogt-kontrakter var i hus, kom frem i marts, har parterne været i USA. Her deltog Birgitte Bergman og Søren Brink i verdens største krydstogtmesse i Miami, og arbejdet med at trække skibe til i 2017 er godt i gang.

Aftalerne er indgået i samarbejdet Cruise North Copenhagen, der dækker havnene i Hundested og Helsingør i samarbejde med Visit Nordsjælland i markedsføringen af Kongernes Nordsjælland.