Kommune vil sælge stor havnegrund: Købere må bygge 7-etager op

Foto: Kasper Daugbjerg
Det store område ligger mellem Trekanten strand og Hundested Havns nordmole og færgehavn. 
  (grafik på Google Earth: Jørgen Lassen © - halsnæs.info)
Det store område ligger mellem Trekanten strand og Hundested Havns nordmole og færgehavn. (grafik på Google Earth: Jørgen Lassen © – halsnæs.info)

Der kan være nye boliger, restauranter eller et syv-etagers hotel på vej på Hundested Havn. Halsnæs Kommune har sat en del af den nordlige havn til salg, og kommuneplanen giver fremtidige købere vide muligheder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 7.144 m2 store grund, hvor også en erhvervsbygning på 188 m2 følger med, er kategoriseret som »Plannummer 8.B8« i kommuneplanen fra 2013. Her fremgår det, at de mange kvadratmeter både kan bruges til at opføre boliger, men også kan omdannes til cafe, restaurant eller et hotel.

Kommuneplanen indeholder således to forskellige maksimal byggehøjder. Den generelle byggehøjde for grunden er 11 meter svarende til 2,5 eller 3 etager. Der er dog også indskrevet et forbehold til en bygning på syv etager.

»… i et mindre område i det nordvestlige hjørne kan opføres en 7 etagers bygning på max. 22 meter. Byggekvoten rummer såvel det 2,5 – 3 etagers byggeri som det 7 etagers byggeri«, står der i Kommuneplan 2013 for Halsnæs Kommune.

Frist i november

Det fremgår i nyindrykkede avisannoncer, at Halsnæs Kommune gennem ejendomsmægleren Place2Live Erhverv i Hillerød forsøger at finde en køber, som er interesseret i at omdanne den nuværende parkeringsplads mellem nordmolen, færgehavnen og Trekanten strand.

Der er budfrist mandag den 2. november kl. 12.00.