Klap en Fisk inviterer til fest med film og musik

15 års aftryk på Hundested Havn fejres med en åben fødselsdagsfest i Kino

Klap en Fisk inviterer til fest med film og musik

HUNDESTED: Foreningen Klap en Fisk spiller en væsentlig rolle på Hundested Havns kulturmole, og i år kan man fejre 15 års aftryk på havnen.

– Klap en Fisk har, inklusive den populære flydende platform med bassiner til fisk og krabber, sat så mange skibe – læs projekter – i søen, at det nærmest føles som et stort jubilæum, at vi har holdt os flydende i de første 15 år, helt på frivillig basis, siger Søren Koefoed fra bestyrelsen.

Og det skal fejres med manér, tilføjer han.

– Vi markerer fødselsdagen i Hundested Kino mandag den 27. marts med åbent hus for alle interesserede. Der er musikoptakt kl. 18.15 før vores dokumentarfilm der starter 18.30.

– Foruden dokumentarfilmen med livlige indslag fra foreningens historie består programmet af en udstilling, der introducerer de mange aktiviteter Klap en Fisk har sat i gang på Hundested Havn. Og undervejs i forløbet er der levende musik med trioen, Eva (harmonika), Linnea (violin) og Peter (guitar). Desuden byder foreningen i anledning af fødselsdagen på en gratis øl, sodavand, eller glas vin i baren. Hele seancen slutter kl. 20.

Flydende platform

– Først og fremmest inviterer vi til til en åben fødselsdagsfest med en fortælling om vores spændende projekter på havnen gennem 15 år, men ud over det håber vi naturligvis også på, at arrangementet kan bidrage til nye medlemmer og aktive, siger Søren Koefoed.

Foreningen Klap en Fisk (Fiskeriets og Havnens Hus) er historien om, hvordan en lille gruppe engagerede mennesker med formanden Finn Nyhuus Kristoffersen i spidsen gradvis har skabt en række oplevelser på havnen med udgangspunkt i Hundesteds maritime miljø og historie.

Det startede for 15 år siden med ideen om en flydende platform med rørebassiner til fisk og krabber, og efter man søsatte platformen, blev anlægget udvidet med Den Spanske Trappe og Pyramiden. Det drejer sig om investeringer i millionklassen, som foreningen selv har skaffet via fonde.

Foreningens virke omfatter også udgivelse af bøger og dokumentarfilm. Alt i alt drejer det sig om seks bøger og to film. Alene i 2022 lancerede man ”Lynæs Rapsodi” både som bog og film, og i slutningen af året udkom ”Havnens Legender”, bogen om smeden og vodbinderen.

Efter den åbne fødselsdagsfest i Kino holder foreningen sin ordinære generalforsamling, der starter kl. 20.

Mange børn har gennem årene fornøjet sig ved Klap en Fisk-platformen på Hundested havn.
Vi har holdt os flydende i de første 15 år, helt på frivillig basis, siger Søren Koefoed fra bestyrelsen for Fiskeriet og Havnens Hus. Foto: Kenn Thomsen