Her er den ny præst i Vinderød

Carina Wøhlk glæder sig til at flytte ind i Vinderød Præstegaard med sin kone og parrets to belgiske hyrdehunde. Privatfoto
Carina Wøhlk glæder sig til at flytte ind i Vinderød Præstegaard med sin kone og parrets to belgiske hyrdehunde. Privatfoto

Efter 18 år ved Helligaandskirken i det centrale København som bl.a. hiv- og aidspræst i Københavns stift bliver 46-årige Carina Wøhlk ny sognepræst i Frederiksværk-Vinderød, hvor hun er valgt som afløser for Ivan L. Jakobsen, der går på pension med udgangen af denne måned efter at have haft sit virke i sognet i ikke mindre end 32 år.

Carina Wøhlk flytter ind i præstegården i Vinderød sammen med sin kvindelige livsledsager, som hun har været gift med i 15 år og kendt i 20. Husstanden omfatter også to belgiske hyrdehunde, som der bliver værnet om.

– Her er bare så smukt at det næsten slår luften ud af lungerne, siger Carina Wøhlk om de naturskønne omgivelser.

Hun flytter dog ikke direkte fra stenbroen til den ny udsigt over Arresø. Hun har således de seneste 11 år boet i Ørby mellem Helsinge og Vejby og pendlet til København. Og Carina Wøhlk er ikke ubekendt med Vinderød.

– Jeg har en historie med Vinderød, jeg kender kirken og personalet fra i alt syv tjenester gennem årene for mennesker, der har brugt mig, fortæller hun.

Med ansættelsen af Carina Wøhlk – der også er salmedigter – tæller Frederiksværk-Vinderød sogn tre kvindelige præster. Janne W. Bræstrup Ståhl har været sognepræst siden 1996, og Lene Flensted Johansen kom til i 2012.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.