Havnefolk ser frem til borgerinddragelse

Foto: WWW.NIELSBUSCH.COM
041
041 WWW.NIELSBUSCH.COM

Det seneste slag om ophævelse af strandbeskyttelseslinjerne på fem steder i Halsnæs Kommune blev mandag slået i Udvalget for Miljø og Plan. Her blev Mellemrummet og Trekanten i Hundested fredet, og et flertal besluttede, at der skal arbejdes videre planerne i Lynæs og Frederiksværk havne og i Liseleje.

Udviklingen glæder Morten Lorenzen, formand for Liseleje Havn A.m.b.A, som i ti år har arbejdet for en havn ved Liseleje Strand. Han ser frem til de borgermøder, som nu skal afholdes, inden der træffes beslutning om, hvorvidt kommunen skal ansøge om at ophæve strandbeskyttelseslinjerne i de tre områder.

– Jeg synes, at det er en naturlig udvikling, og vi er glade for, at et flertal i udvalget vil det. Det håber vi også holder i byrådet, siger Morten Lorenzen til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

– Det giver mening at lave borgerinddragelse. I stedet for at få politikere sidder på rådhuset og beslutter ting, så bør man inddrage borgerne i beslutningerne. Det er borgerne, som skal leve med konsekvenserne, så skal de også involveres. Det har vi hele tiden været tilhængere af, og vi ønsker ikke at lave en havn, hvis folk ikke vil have den. Men vi tror også på, at der er opbakning til projektet.

Liseleje Havn A.m.b.A. arbejder stadig målrettet med havneprojektet og er i kontakt med både Miljø- og Erhvervsministeriet, Kystdirektoratet og Naturstyrelsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.