Halsnæs kommune svigter igen i år

Kristian Birk, Klintevej 11, Hald Strand, 3390 Hundested

Kære Byråd!

Igen i år må jeg desværre konstatere, at fornøjelsen ved at opholde sig i kommunen som sommerhusejer skæmmes voldsomt af lugten af uge-gammelt husholdningsaffald og maddiker i titusindvis. Og af kommunens manglende evne eller lyst til at gøre noget ved sagen.

Efter planen skal jeg have tømt min affaldscontainer på onsdag, men allerede igår (lørdag) var den sorte container næsten hvid af titusindvis af maddiker, og stanken er ulidelig! Lugten hænger fælt over området, og jeg vil tro at det er en sag for sundhedsmyndighederne, og for arbejdstilsynet.

Jeg bor på en privat vej, jeg betaler for at få hentet mit affald, og jeg betaler et meget stort beløb i ejendomsskat. Jeg koster mig bekendt ikke kommunen en krone, men lægger hen over sommeren et stort beløb i forretningerne i kommunen. Er det for meget forlangt at kommunen får dagrenovationen til at fungere, til gengæld for mine bidrag til kommunens økonomi?

For god ordens skyld skal jeg tilføje, at Halsnæs Forsyning melder hus forbi, og henviser til byrådets beslutning om at overgå til 14 dages tømning, med mindre der over en længere periode har været over 25 grader. Men den teori kender maddikerne tilsyneladende ikke.

Jeg ved, at andre også har klaget deres nød, men kan konstatere, at det ikke har hjulpet. Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre kommunen til at vende tilbage til systemet med ugentlig afhentning af dagrenovationen!

Til sidst et spørgsmål:

Synes I selv I kan være denne service bekendt overfor os sommergæster, som I gerne vil tiltrække? For det er vel ikke kun fordi, vi ikke har stemmeret, at I synes at negligere os?

NB: Jeg følger nøje Halsnæs Forsynings gode råd om at binde for affaldsposerne, men det er bare ikke nok!