Futsal: Hundested får en chance mere

Sammenholdet sejrede trods nederlag i kval-kampen i det nordjyske i weekenden

HI Sendt til tælling i returmatch

Hundested får endnu en chance for oprykning til landets bedste række

Futsal Hvad får folk til at tage en bus mod Aalborg kl. ni en søndag morgen? Endda søndagen med sommertid?. Det gør kampen for klubtrøjen – for en plads i Futsal Ligaen.

12 HI-spillere og et par hardcore fans gjorde netop ovenstående i søndags.

Bølgerne gik allerede højt på Rørvigfærgen, og det samme gjorde humøret blandt spillerne, der smågrinede og pludrede om både småt og det lidt større. På Molslinjen blev blodsukkeret boostet, og anekdoterne fra fortidens fodboldture stod i kø.

Fodbold-nørder

John Majgaard, tidligere legendarisk holdleder i HI over flere årtier, deltog civilt på turen. Hvorfor?

-Sammenholdet. Det er en ryste sammen-tur. Tid til at pjatte. Jeg tager afsted for hyggen og for at komme ud blandt andre fodboldnørder, men måtte dog spørge kæresten først. Det er jo en hel weekend-dag! Men om jeg ser fodbold på tv eller stadion er vel ligemeget.

-Landsholdet? De klarer sig selv. I dag gælder det HI, og vi kan være stolte af det futsal-hold, for det har ikke eksisteret så længe, fastslår han.

Hundested-delegationen på vej mod Nordjylland en tidlig søndag morgen

HI var havnet i søndagens kval-kamp til den bedste række pga., at nogle hold i 1. division øst havde trukket sig, mens andre var andenhold af klubber allerede præsenteret i den bedste række, så de ikke kunne rykke op.

Sjovt med tilråb

Futsal er et overraskende fysisk spil, og ligesom udendørs forplanter intensiteten sig til tilskuerpladserne. Indendørs hører man dog de verbale spidsfindigheder samt lidt mindre fine ord tydeligt i hallen, og ofte udveksles der rå tilråb fra publikum til spillerne.

-Det er jo sjovt, og hvis det bliver personligt, og man får øjenkontakt, så må man bruge det aktivt selv og blive ti procent bedre, mener Ulrik Bonde.

Sidste etape fra Aarhus til Aalborg forløb smertefrit. Et par spillere småsov, et par andre var i mobilen, mens resten småsludrede.

Overrumplet af tempo

Efter ankomst til Vadum Hallen holdt Fjeldal peptalk før kampen.

-De har alt at tabe, sagde han bl.a. om hjemmefavoritterne.

Der blev talt udskiftninger og løb. Den lange stolpe; der lå nogle mål gemt, lød det. Dertil et par moralboost.

-Gå ud og få løbet, for vi har kørt langt!

Kampen udviklede sig dog hurtigt grimt for Hundested, der blev overrumplet af Vesterbros tempo. Hjemmeholdet havde 4-5 profiler med, som de havde sparet i det første opgør i Hundested Hallen.

De blå kunne ikke følge med eller finde hinanden, og kampen var hurtigt afgjort af fire hurtige scoringer.

Øldrikkende dommerbord

Trods hed tænding forblev stemningen dog gennemgående på et acceptabelt plan.

En Vadum-tilskuer spurgte ud i luften, ‘hvorfor HI var så gode på Sjælland’?

Som gæst fra Nordsjælland kunne man så undre sig over, at de ansvarlige ungersvendende ved dommerbordet sad og knevrede bajere samt heppede på hjemmeholdet undervejs!. Skidt kultur blandt officials …

Vandt anden halvleg

Efter en pausestillingen på 7-0 fik Oliver Fjeldal pyntet på resultatet kort inde i anden halvleg.

HI kom lidt mere med, træner Fjeldal opfordrede under en ’time out’ til at spille fair og forsøge at lave et par kasser.

Det kunne have lugtet af en grim snitter i første halvleg, men HI-drengene samlede sig op med en mandfolkepræstation de sidste tyve minutter.

Kampens nerve var mindre end i første halvleg, men HI vandt anden omgang 3-1.

-Og vi vinder også tredje halvleg, ramte dagens holdleder Lucas Mortensen den på sømmet ved at sige og samtidigt nikke mod de kolde pils i omklædningsrummet.

Flot sæson hidtil

8-3 endte miseren, og Fjeldal skulle samle gutterne op i sin sluttale efter kampen.

– Det var ikke det vi kom for. Første halvleg haltede ad h… til, men vi lavede en aftale i anden halvleg. Og I rejste jer!

-Tænk på jeres udtalelser til hinanden på vejen hjem. For I er skuffede. Næste gang skal vi være mentalt klar, sagde han til en flok stille, men nikkende spillere.

-Vi må ikke lade tyve dårlige minutter ødelægge en flot sæson!

Ny chance mod Viborg

Sæsonen er da heller ikke slut endnu.

HI får en chance mere for oprykning, når klubben skal møde Viborg i et dobbeltopgør med første kamp på udebane søndag 2/4.

Hjemturen blev trods lektionen rigtig hyggelig. Et besøg på burgerrestaurant og et par håndpils skabte en god stemning, mens kampen blev vendt internt. Som den drevne holdleder Majgaard tidligere havde slået fast:

– Hyggen og sammenholdet betyder mest.

Og sammenholdet sejrede i høj grad. 3-8 eller ej.

jpt.

Hundested blev, bogstavelig talt, sendt til tælling i Nordjylland