Fire vil være borgmester i Halsnæs

Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard

Den 16. november 2021 skal Halsnæs-borgerne til stemmeurnerne for at vælge det byråd, der skal regere i kommunen de kommende fire år frem til 1. januar 2026. Med et år til valget har Frederiksborg Amts Avis taget kontakt til de lokale partiforeninger for at høre, hvor langt fremme man er med kandidatlisterne og forberedelsen af den kommende valgkamp.

Det står fast, at borgmester Steffen Jensen (S) stiller op til en ny periode som spids- og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, og allerede i foråret 2018 valgte den næststørste gruppe i byrådet, Venstre, Michael Thomsen som partiets spidskandidat og dermed førsteudfordrer til Steffen Jensens borgmesterpost.

SF og Enhedslisten har også allerede valgt deres nuværende frontfigurer som spidskandidater, for SF den nuværende viceborgmester Anja Rosengreen og for EL Thue Lundgaard. Og begge melder sig også som borgmesterkandidater. Med visse forbehold.

– Jeg er borgmesterkandidat – i hvert fald vice, lyder det med et smil fra Anja Rosengreen, som fortsætter:

– Det er klart, at vi i SF har vores egne, og synes vi selv, langt mere røde og grønne visioner, som vi gerne ville udfolde yderligere, hvis vi fik opbakning til det. Men vi anerkender den store opbakning, som borgmesteren har, og vi peger selvfølgelig på Steffen, hvis det ikke kan blive vores egen kandidat.

Anja Rosengreen meldte sig også som borgmesterkandidat ved valget i 2017, men fik posten som viceborgmester i konstitueringsaftalen med Socialdemokratiet, Venstre og Enhedslisten.

– Ja, vi ser os som kandidat til borgmesterposten. Lige som vi ser alle andre opstillede som borgmesterkandidater, lyder det fra Thue Lundgaard (EL).

Det femte parti, der er repræsenteret i det nuværende byråd, Dansk Folkeparti, oplyser, at man først vil udpege en spidskandidat og lave en opstillingsliste på generalforsamlingen i marts 2021.