Fire nye valgfag til folkeskolen

Foto: Kasper Daugbjerg
Hanne Kjær Knudsen i skolekøkkenet. Her kan udskolingseleverne også komme til at bruge mere tid, hvis de tager valgfaget gastronomi.
Hanne Kjær Knudsen i skolekøkkenet. Her kan udskolingseleverne også komme til at bruge mere tid, hvis de tager valgfaget gastronomi.

Der kan være gang i både potter og pander og kinesiske ordbøger på folkeskolerne i Halsnæs til næste år. Fire nye valgfag til eleverne i 8. og 9. klasse var på dagsordenen, da Udvalget for Skole, Familie og Børn i går mødtes. Det drejer sig om gastronomi og erhverv, entreprenørskab, junioridrætslederuddannelsen og kinesisk.

– Udvalget fulgte direktionens indstilling og godkendte fagene. Det er fire fag, som er anderledes og erhvervsorienteret, som vi håber, de unge kan se sig selv i. Samtidig går godt hånd i hånd med vores fokus på de brændende platforme, øget faglighed og andre ting i skolereformen, siger Hanne Kjær Knudsen(V), formand for udvalgt for skole, familie og børn, til Frederiksborg Amts Avis.

Planerne fra opbakning fra Shanghai, hvor Mads Davidsen er en del af trænerteamet i en af Kinas største fodboldklubber. Han har selv både kinesisk og idræt tæt inde på livet, og synes de nye valgfag er et godt tiltag.

– Jeg oplever hver dag herude, at der er brug for vestens know-how og især folk, der også kan sproget, så det er bestemt nyttigt, at vi i Danmark og i skolesystemet gør os klar på, at Kina og kinesisk er en del af fremtiden. Det er dejligt, at min barndomskommune er proaktive i deres tænkning, siger Mads Davidsen til Frederiksborg Amts Avis.

Også i gastronomiens verden byder de tiltaget velkommen.

– Jeg synes helt klart, at det er en god ide at få på skoleskemaet. Hvis det kan bidrage til bedre folkesundhed, mere kendskab til råvarer, årstider og madlavning, så er det fantastisk, siger Jan Friis-Mikkelsen, indehaver af Restaurant Tinggården og dommer i DR's »Den store bagedyst«, til Frederiksborg Amts Avis.

Før valgfagene bliver en realitet, skal byrådet godkende dem. Samtidig kræver oprettelsen af fagene på skolerne, at nok elever søger dem.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.