Esthers kogekage var bedst

Vinderød: Frederiksværk Plejecenter, Arresøparken lagde torsdag lokaler til finalen i den store lokale mormor-kagebagedyst i Halsnæs kommune. Beboere og personale på Arresøparken og Solhjem i Melby har længe arbejdet energisk med projektet, og torsdag skulle et kompetent panel af smagsdommere med Jan Friis-Mikkelsen, restaurant Tinggården, i spidsen træffe den svære afgørelse blandt otte kager bagt på gamle opskrifter, kaldet mormors mesterværker.

Vinder af dysten blev Esthers Kogekage fra afdeling Tommelise på Arresøparken. Mester for den opskrift var Esther Funk, som modtog hyldesten og et kærligt kram fra Jan Friis-Mikkelsen.

– Vi var målløse. Det er modigt at tage en chance med en kogekage og anvendelsen af bygmel. Den havde en fantastisk smag, og der var gjort noget ved udseendet, sagde Jan Friis-Mikkelsen, da han begrundede smagsdommernes valg.

Med i komitéen havde han leder af Frederiksværk Plejecenter Lone Anderskou og Lone Karakavuk, ældrerådsrepræsentant på Solhjem i Melby.

Til vinderen var der et gavekort på 2.000 kr., som kan bruges til at beboerne på Tommelise får en bustur til et sted, hvor der serveres kaffe og kage.

Andenpladsen blev delt mellem Nattergalen og Svanereden, der stod for henholdsvis en sandkage med rismel og en gærstang.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.