Er der for lidt medmenneskelighed i Frederiksværk?

Jørgen Krag, taxivognmand, Taxa Nord, Vejby

Sidste fredag (den 8. juli) ved 19-tiden skulle jeg i min TaxiNord taxi opsamle en stærkt invalid kunde ved Netto i Frederiksværk. Der ikke megen plads til at optage passagerer foran Netto, hvorfor jeg i et par minutter måtte holde ud for den ledige invalideparkering, medens jeg hentede den stærkt handikappede kunde og hendes weekendindkøb.

Medens kunden satte sig ind i bilen, kom et midaldrende velklædt og tilsyneladende sportstrænet ægtepar spurtende fra den anden side af parkeringspladsen, hvor de havde parkeret deres bil, medens de højtråbende gav sig til at udskælde min kunde og mig for ulovligt at blokere deres invalideparkering!

Den vrede kvinde, som åbenbart selv havde et invalideskilt, afkrævede herefter – stadig råbende – min kunde at få forevist hendes invalideskilt! Et sådant har en ældre invalid kvinde uden bil naturligvis ikke.

Men det formildede ikke den råbende kvinde og heller ikke, at hun og hendes vrede mand blot kunne have ventet et minut for at kunne parkere på deres invalideparkeringsplads.

»Vi overholder nemlig reglerne – det gør I ikke!« var deres afskedssalut, inden de begge adræt skred ind i Netto.

På vej hjem til hendes lille lejlighed på Strandvejen græd min kunde lidt. Det var ikke første gang yngre og ressourcestærke medborgere havde udvist foragt for hende og hendes invaliditet. Hun gjorde en ære i, at klare sig selv – trods hendes invaliditet – og at købe ind selv, når hun havde nok penge til at tage en taxi til supermarkedet.

Hvori det uvenlige ægtepars handikap bestod var ikke helt klart, det var tilsyneladende ikke fysisk. Manglende høflig adfærd, empati eller sans for omsorg over for svage medborgere er helt klart alvorlige handikaps, men vel næppe nogle, der berettiger tildeling af særlige parkeringsprivilegier??

Måske burde bevilligende myndigheder med mellemrum checke, at indehavere af invalideskilte fortsat har et reelt behov herfor og ikke blot anvender dem til »slå« medborgere i hovedet med, når de skal forsvare deres – uberettigede? – privilegier.

Giv en hånd til dine medborgere – gerne med et stort smil!