En brobygger der står fast

JUBILAR: Torben Hedelund fejret for 25 år i byrådet.

Jubilar: En brobygger der står fast
Foto: Foto: Jan F. Stephan

HALSNÆS: – Du er ubetinget det menneske jeg kender, der har den højeste integritet, faste og urokkelige værdier, en grundighed der får fuldmægtige i slots- og kulturstyrelsen til at sige. Ahhh slap lige af.

Sådan lød det bl.a. fra borgmester Steffen Jensen (S) til partifællen Torben Hedelund, da Hedelunds 25 år i byrådet – først i Hundested og siden Halsnæs kommune – blev fejret torsdag på rådhuset i Frederiksværk af kolleger, embedsværk og vennekreds.

Steffen Jensen nævnte at Torben Hedelund, kom i byrådet i Hundested i 1998 samme år at Storebæltsbroen blev åbnet, har været med i hele processen til skabelsen af Halsnæs Kommune,

– Og selvom nogle vil mene at det at bygge bro imellem Sjælland og Fyn er svært. Så var du med til at bygge en usynlig men langt mere vanskelig bro – broen imellem Frederiksværk og Hundested. En bro der heldigvis i dag fungerer rigtig godt i dag, sagde Steffen Jensen og fortsatte:

– Alle disse år har man altid vidst hvor man har dig. Hårdt arbejdende, en smule underspillende, nede i detaljen og et fast værdisæt. Skiftende socialdemokratiske ledere har skiftet politik efter deres forgodtbefindende – det har du ikke. Du er den samme Torben, med de samme holdninger og samme værdisæt som altid. Du er 100 procent det modsatte af at være populist.

Steffen Jensen fremhævede også Torben Hedelunds humor og jyske stædighed.

Selvom du nogen gange udadtil kommer til at fremstå som ham der kører lidt sololøb i politiske sager, så er du i virkeligheden en fantastisk holdspiller, sagde Steffen Jensen.

Torben Hedelund fik også ord med på vejen fra de tidligere borgmestre Helge Friis og Steen Hasselriis og fik også lejlighed til selv at sætte ord på de mange år i det kommunalpolitiske.

Du er 100 procent det modsatte af at være populist, sagde borgmester Steffen Jensen til Torben Hedelund. Foto: Jan F. Stephan
Torben Hedelund fik også selv lejliged til at sætte ord på sine 24 år i byrådet. Foto: Jan F. Stephan