Debat: Høring af hønseholdsregulativ

Af Jens Dahl Olsen, Solsortvej 8, 3390 Hundested

Debat: Halsnæs Kommune vil have ændret regulativet for privat hønsehold, således at det ikke længere skal være tilladt at have en hane i byzone. Ændringen sker jo formentlig på baggrund af naboklager over hanegal.

På vores parcel i byzone i Hundested har vi haft hønsehold med hane i ca. 27 år uden seriøse naboklager. Jeg kan da sagtens forstå, hvis man er irriteret på en hane, som begynder at gale tidligt om morgenen før solen står op, og måske blander en nabohane sig i debatten…

Men hvem er det, som klager? Jeg har en mistanke om, at det er tilflyttere, og det er så min egen teori. Da vi købte vores ejendom i 1995 var Hundested en udpræget landkommune (Hundested Kommune) med mindre end 10.000 indbyggere. Alt var fredeligt og idyllisk.

Jeg kan godt forstå tilflyttere fra København, i Hundested kan man få en fin villa og hver sin Mercedes, så man kan passe jobbet i København. Samme pris som en mindre lejlighed i København. Men tilflyttere medbringer deres storbyvaner, og her er hanegal nok et no go!

De fleste heromkring synes at hanegal er hyggeligt, det minder nogle om deres barndom. Hvis jeg skulle modtage en klage, ville jeg være positivt indstillet, MEN jeg ville også vurdere pgl.s baggrund mht. vedkommendes adfærd på egen matrikel.

”Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten”, siges det.

I et villakvarter er vi nødt til at leve sammen på godt og ondt. Vi generer jo alle sammen hinanden i mindre eller større omfang. Der er plæneklippere, der er larmende havefester, der er hundegøen, der er nabokatte, som skider i bedene og tager fugleunger, der er skrigende børn, overdreven knallertkørsel, grillrøg osv. osv..

Halsnæs Kommune er jo rød, og dermed i princippet for ”den lille familie”. Jeg synes, I skal tænke jer rigtig godt om, før i indfører et latterligt forbud mod en hane i et lille hønsehold.