Cykelløbets hænder har været tidligt oppe

Foto: Kasper Daugbjerg

Der var ikke mange biler på vejene, da den første afspærring og de første bander til 4. etape af Post Danmark Rundt med mål i Frederiksværk blev stillet op. Det var frivillige fra den lokale cykelklub Frederiksværk Motionscykelklub med, ligesom i 2011 da cykelløbet sidst var forbi byen.

– Vi startede kl. 5.30 i klubben med solid morgenmad. Vi skal jo holde otte timer. Klokken 6.30 begyndte vi arbejdet hernede, og nu er vi færdige, siger Flemming Hegn, næstformand i Frederiksværk Motionscykelklub.

Klubben har stillet med 15 frivillige som hele morgenen har slæbt rundt på bander, sat målstreg op, m.m.

– Før i tiden afholdt vi også vores egne cykelløb. Men der kom ikke så mange. Nu er det sjovere at være et lille tandhjul i et større løb, siger Flemming Hegn.

Da Frederiksborg Amts Avis er forbi målområdet halv ti står det klart, og de frivillige slapper af i morgensolen. Deres arbejde er dog ikke overstået.

– Vi har lige lidt pause nu, men senere skal vi ud og bemande seks poster, hvorfra vi dirigerer rytterne rundt. Vi får en melding, når rytterne når Skibby, så vi kan komme på plads, siger Flemming Hegn.

Derefter står de frivillige klar, når hele menageriet efter løbet skal pilles ned igen.