Billeder: Se livredder »redde« kollega

– Asbjørn, går du ikke lige ud og drukner?

Cheflivredder John Mogensens henkastede bemærkning skulle heldigvis ikke tages helt alvorligt, for det var bare en øvelse som Nordkystens Livredningstjeneste sørgede for i forbindelse med Store Badedag lørdag formiddag på Liseleje strand. Asbjørn er til daglig også livredder, men forleden spillede han rollen som den, der skulle reddes,

Redningsmanden Daniel Henriksen har til daglig en livredderklub på Cold Hawaii som nordjyske Klitmøller kaldes, og han demonstrede for badegæsterne livredningstjenestens nyanskaffelse – et oppusteligt board, der sikrer at livredderen hurtigt kan padle ud til en nødlidende, som efterfølgende kan fragtes i land på boardet.

Hvor hurtigt det kan klares viste Daniel, da han fik Asbjørn ind på stranden, hvor han med assistance fra en kollega viste genoplivning med brug af hjertestarter. Asbjørn kom på højkant igen, og eneste skade var at hans livredderdragt var smurt ind i sand efter behandlingen på stranden.

For unge livredder-aspiranter i det i øvrigt ved at være sidste frist for at melde sig til sommerens Ocean Rescue Camps langs nordkysten. I Liseleje er der livredderskole for børn i uge 31, fra 1. august, både basis – begynderholdet for alle børn i alderen 8-15 år – og advanced – øvede deltagere i alderen 12-17år.

Man kan læse mere om ORC Camps via hjemmesiden livredningstjenesten.dk, hvor man i øvrigt også får en daglig opdatering på, hvor der er livreddere og hvordan badeforholdene er.