Bestyrelsesmedlem udsat for dødstrusler og hærværk: DØ SVIN!

Udmeldingen om, at opholdsstedet Home i Hundested skulle lukke har medført voldsomme reaktioner mod et medlem fra opholdsstedets daværende bestyrelse.

Bestyrelsesmedlem udsat for dødstrusler og hærværk: DØ SVIN!

I fire uger har Claus Olsen været udsat for hærværk, trusler og chikane på sin adresse i Hundested. Dø svin, stod der på trappen en morgen, og både bil, vinduer og døre er blevet overhældt med maling og udsat for grafitti. Privatfoto.

DØ SVIN!

Ordene er skrevet med en tyk, mørk substans på trappen til Claus Olsens hus på Parallelvej i Hundeted, og dødstruslen chokerer ham, da han kommer hjem. Men det skal vise sig, at truslen langt fra er en enlig svale. De seneste fire uger er han blevet chikaneret, truet og udsat for hærværk stort set hver dag.

– Det har ikke været sjovt. Det er ikke rart, at der kommer nogen og skader ens hjem, og det er ikke rart, når man ikke ved, hvad man kommer hjem til, siger Claus Olsen.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor han bliver udsat for de mange ubehageligheder.

– Jeg ved ikke, hvorfor det kun er mig, det går udover, men, men jeg er helt sikkert på, at det her skyldes, at jeg var en del af den bestyrelse, som traf den upopulære beslutning om at lukke Home, siger Claus Olsen.

Han har forståelse for, at der er store følelser på spil, for Home har hjulpet mange gennem årene. Men han tager afstand fra, at folk tyr til selvtægt.

– Det er helt uacceptabelt, at folks følelser for Home bliver omsat til personangreb, hærværk og trusler. Det er en primitiv måde at handle på.

Blodig trappe

Den 5. marts udsendte den daværende bestyrelse for Fonden Opholdsstedet Home, som Claus Olsen var en del af, en pressemeddelelse, hvor de beklagede, at de på grund af blandt andet samarbejdsproblemer og arbejdsmiljøudfordringer så sig nødsaget til at lukke det 35 år gamle opholdssted for unge piger med psykiske udfordringer.

Selv samme dag startede hærværket mod Claus Olsens hus.

– Da min kæreste kommer hjem, ligner det, at der er hældt blod ud over trappen. Det viser sig at være rød maling, men det er klar, at man bliver chokeret, siger han.

Siden er fulgt nærmest daglig chikane eller hærværk. Der er kastet maling ud over en bil og husets døre og vinduer, tegnet hagekors og skældsord som “so” og “svin” på mure og bilruder, ødelagt blomster og kastet ting ind i haven. Hver eneste episode er blevet politianmeldt.

– Min kæreste kan ikke lide at være alene hjemme, og vi har to ukrainske flygtninge boende – en mor og hendes lille dreng – og det er også utrygt for dem, siger Claus Olsen.

#HOME

Trådene til Home er da også tydelige, når man kigger Claus Olsens mange hærværksbilleder igennem. I postkassen har han fundet et brev med teksten “Home is where your heart is”, og både husmure og indkørslen er flere gange blevet udsat for graffiti.

#HOME. “Giv op” og #BevarHOME står der blandt andet.

– Politiet har været hos os to gange og har aflagt Home ét besøg. Jeg har desuden sendt en mail til opholdstedets advokat og bestyrelsens medarbejderrepræsentant i håb om, at de ville tage offentlig afstand fra det og tage en snak om det dernede. Men der er ikke sket noget endnu, siger Claus Olsen.

Claus Olsen sad i den bestyrelse, som besluttede at lukke bostedet Home. Selv er han ikke i tvivl om, at det er derfor, han bliver chikaneret. Beslutningen er siden omgjort, bestyrelsen er trådt tilbage, men ubehagelighederne fortsætter. Privatfoto

Det var dråben

Torsdag den 23. marts trådte Claus Olsen og resten af den daværende bestyrelse tilbage. Nye folk ville forsøge at fortsætte driften af Home, og det ville den daværende bestyrelse ikke stå i vejen for. Nyheden blev officielt meldt ud et par dage senere, og siden har den nye bestyrelse gjort det klart, at opholdsstedets fremtid er reddet.

Det har bare ikke fået chikanen og hærværket til at stoppe.

“Hvem vandt?” og “H-O-M-E” bliver der skrevet på de røde murstensmure og havefliserne onsdag og torsdag i denne uge.

– Det var dråben for mig. Jeg havde en forventning om, at det ville stoppe, når der var indtrådt en ny bestyrelse, og der var fundet en løsning med fortsat drift af Home. Men det er bare fortsat, siger Claus Olsen, som oprindeligt ikke ønskede at gå i pressen med sagen.

– Jeg ville ikke skade processen med at finde en ny bestyrelse, som kunne drive Home videre. Min sag skulle ikke afspore det forløb, og derfor har jeg holdt igen. Men min tålmodighed er opbrugt, og nu må det være slut, siger han.