Bedstemor vandt cyklen

TEAM BODENHOFF: Ildsjælen Alice Skaubye fra Liseleje blev den heldige vinder af racer fra Ditlev Cykler.

Foto:

HALSNÆS: – Claus ringede til mig og sagde at der var to herrer, som ville hilse på mig. Jeg tænkte, hvad har jeg nu lavet…

Sådan fortæller Liseleje-ildsjælen Alice Skaubye om den telefonopringning hun fik tirsdag eftermiddag fra Claus Bodenhoff. De to herrer, som ville tale med Alice, var borgmester Steffen Jensen og den tidligere landsholdsspiller i fodbold Mark Strudal.

De havde netop trukket en seddel med Alice Skaubyes navn op blandt 400 andre lodder købt for 100 kr. stykket som støtte til Danmark Rundt Team Bodenhoffs indsats for at skaffe midler til Børnecancerfonden. Med det håb at vinde en cykel til 25.000 kr. sponseret af Ditlev Cykler i Frederiksværk

– Jeg blev så overrasket, det er helt vildt være så heldig…hold da op! Min dag startede med at jeg var til gymnastik og en af de andre damer forærede mig en skøn orkide. Det var den bedste tirsdag, man kan tænke sig, siger Alice Skaubye.

Mark Strudal, Henrik Ditlev og borgmester Steffen Jensen med cyklen og vinderloddet. Foto: Jan F. Stephan
Claus Bodenhoff, Steffen Jensen, Mark Strudal, Kurt Elmegaard, Henrik Ditlev og Michael Thomsen var med til lodtrækningen om cyklen sponseret af Ditlev Cykler til Danmark Rundt Team Bodenhoff Foto: Jan F. Stephan

Overvældet

De 401 solgte lodder på cyklen giver en indtægt på 41.100 kr. til Børnecancerfonden. Alice Skaubye så selv cyklen udstillet på torvet i Frederiksværk, da Team Bodenhoff kom i mål på årets tur Danmark Rundt og håbede på at vinderen af cyklen ville blive lykkelig, og det kan hun nu bekræfte!

– Jeg blev overvældet. Tænk at fruen på 75 år vinder en racercykel. Selv om jeg er bedstemor med slag i, så havde jeg ikke set det komme!

Claus Bodenhoff afleverer cyklen til Alice Skaubye en af de nærmeste dage, men man skal nok ikke forvente at se hende komme susende på den på landevejene omkring Liseleje.

– Først tænkte jeg at jeg ville sælge den til højeste bud og give pengene til Cancerfonden, men jeg har et barnebarn, en stor voksen knægt som bliver 15 år, og han skal måske have buddet først, siger Alice Skaubye, der håber at han så i givet fald vil cykle med Team Bodenhoff.

Alice Skaubye blev den heldige vinder af en racercykel. Foto: Claus Bodenhoff

Penge i rugbrød

Cyklen som hun har vundet en en model Principia, der blot vejer syv og et halvt kilo.

– Vi sælger typisk den model til motionscyklister på 35 år og opefter. Jo ældre man bliver, jo dyrere bliver cyklen gerne, fortæller Henrik Ditlev, indehaver af Ditlev Cykler på Vinderød Skov i Frederiksværk.

At det lykkedes at sælge 401 lodder er Claus Bodenhoff godt tilfreds med. Årets Danmark Rundt var efter Corona-aflysningen sidste år præget af at genåbningen af samfundet i sommer gjorde at folk landet rundt havde mange andre gøremål, så man ikke mødte helt så mange på ruterne.

Alligevel er det igen udsigt til et flot overskud til Børnecancerfonden, når Team Bodenhoff får gjort regnskabet op.

Claus Bodenhoff regner med at have noget klar til februar, men kan oplyse at et nyt initiativ med. For hvert solgte rugbrød af Puratos SpireVip modtaget Team Bodenhoff en krone, og til dato er der solgt 67.000 selv om salget først startede efter sommerferien.

Ny model næste år

Claus Bodenhoff afslører i øvrigt at Danmark Rundt for Børnecancerfonden vil blive afviklet i en ny form i 2022.

– Vi kører ikke syv etaper i træk, men vil dele det op og sprede det ud i løbet af året. Den nærmere plan lægger vi sammen med de lokale arrangører, men jeg forventer at de første etaper køres i april-maj, siger Claus Bodenhoff.

Han håber at man på den måde kan få flere med, når en etape eksempelvis køres i en weekend. Planen er stadig at sidste etape går fra Trio Biler i Ballerup til Frederiksværk eller en anden målby i Halsnæs.

I den forbindelse håber han at flere af de lokale handlende vil bakke op om projektet som sponsorer og henviser til det store fremmøde, der var da feltet ankom til Nordtorvet i Frederiksværk i sommer.