915.000 kr. til kræftramte børn

KIm Vilfort overrakte beviset på resultatet for 2018 Team Bodenhoff Danmark Rundt til Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden.  Foto: Niels J. Larsen
KIm Vilfort overrakte beviset på resultatet for 2018 Team Bodenhoff Danmark Rundt til Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden. Foto: Niels J. Larsen

915.609,12 kr.! Det er beløbet som Børnecancerfonden modtager til kræftramte børn og deres familier takket være indsatsen i Team Bodenhoff Danmark Rundt 2018.

Beløbet blev symbolsk overrakt til direktør i Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen af den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Brøndbys Kim Vilfort, der er blandt protektorerne, ved et arrangement i byrådssalen i Frederiksværk torsdag eftermiddag.

Det er som bekendt Frederiksværk-ildsjælen Claus Bodenhoff, der har taget initiativ og lægger navn til cykelturen Danmark Rundt til fordel for kræftramte børn. Derfor er det også naturligt at den årlige markering af slutresultatet foregår i Frederiksværk, hvor 2019-udgaven af turen som de foregående også slutter.

– Der er snakket hvert år om at nå en million, men det er ikke målet. Det vigtigste er at vi kan hjælpe børn med kræft og udbrede kendskabet til sygdommen og hvad det betyder for familierne, sagde Claus Bodenhoff og fortalte at man måske kunne være nået højere op end de lidt over 915.000 kr., men har valgt at overføre nogle beløb, der er kommet ind senere, til 2019.

Alene 200.000 kr. er kommet via et nyt initiativ, der blev taget sidste år i form af den julekalender, som Bäko Danmark, der er leverandør til danske bagere, står bag.

Ved arrangementet i byrådssalen fortalte Claus Bodenhoff om oplevelser på turen i 2018, og programmet for 2019 blev præsenteret. Her bliver start i Skagen 24. august og mål i Frederiksværk 31. august.

Videre blev Team Bodenhoff Danmark Rundts ambassadør 2019 præsenteret. Det er 7-årige Mille Bløcher fra Ølstykke, der er kommet sig over en kræftsygdom.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.