Valgkamp indledt med fokus på de ældre

Foto: THOMAS OLSEN, Karl Erik Frederiksen

Gribskov: Politikerne skal fastholdes på, at Gribskov Kommune lever op til en række lovbestemte krav inden for ældrepolitik, omsorg og sundhed. Samtidig vil vi også vide, om de er indstillet på at orientere og tage beslutning om de forskellige former for kørselsordninger, der findes eller udbydes, siger Kurt Jensen, der er formand for Ældresagens samarbejdsudvalg i Gribskov Kommune samt formand for organisationens Helsinge-afdeling. Hans organisation stod tirsdag aften for værtsskabet ved det første tværpolitiske valgmøde inden kommunalvalget i november.

– Vi har 5500 medlemmer. Det svarer til 14 procent af kommunens borgere. Derfor er det naturligt, at vi tager initiativ til et valgmøde, hvor der kan stilles spørgsmål til politikerne, siger Kurt Jensen.

Lidt over 100 mennesker er mødt op i den store sal i Kulturhuset i Helsinge. De fleste er medlemmer af ÆldreSagen, men der er også et par håndfulde deltagere, som kendes fra politisk arbejde i de forskellige partier. De seks partier, som på nuværende tidspunkt har meddelt, at de stiller op til valget, er repræsenteret i panelet. Venstre har dog en ekstra plads, fordi borgmester Jannich Petersen (V) har fået lov at indlede mødet med en orientering om Gribskov Kommunes nuværende politik på ældreområdet.