Thure Lindhardt og Søren Gemmer besøger Helsinge

Thure Lindhardt og Søren Gemmer besøger Helsinge

BIBLIOTEK En ganske særlig oplevelse venter brugerne af Helsinge Bibliotek 19. april, hvor skuespiller Thure Lindhardt og musiker Søren Gemmer mødes i en tværkunstnerisk fortolkning af ’højsangen’. De skaber en fælles fortolkning med Thure Lindhardts oplæsning i et lydunivers, som Søren Gemmer skaber.

’Højsangen’ har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder. Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares ’Sonetter’ og et væld af populær-kulturelle værker, skriver Helsinge Bibliotek i en pressemeddelelse.

Thure Lindhardt er kendt fra såvel den nationale som den internationale filmverden. Han har spillet med i spillefilm som ‘Her i nærheden’, ’Nordkraft og ’Flammen & Citronen’, filmatiseringen af Dan Browns ’Engle & Dæmoner’ samt tv-serier som ’Edderkoppen’, ’Rejseholdet’ og ’Broen’.

Søren Gemmer er pianist og komponist og arbejder i et spænd mellem moderne jazz og improviseret elektronisk musik. Han har blandt andet spillet med Jørgen Leth, Nicolaj Stochholm, Palle Mikkel-borg og DR Big Band.

Arrangementet finder sted onsdag 19. april klokken 19.30 i Store Sal på Helsinge Bibliotek. Billetter købes på www.gribskovbib.dk.

Jk

Helsinge Bibliotek får besøg af skuespiller Thure Lindhardt og musiker Søren Gemmer. Pressefoto