Sportsfiskere bliver misforstået

Ramløse: – Vi bliver beskyldt for at ville sejle frit og uhæmmet på Arresø med store motorer til stor skade for fuglelivet, men det er slet ikke det, vi har behov for eller ønske om. Vi ønsker kun at kunne sejle sikkert til og fra de gode fiskepladser, siger sportsfisker og revisor Ejvind Hartmund, Helsinge, til Frederiksborg Amts Avis .

Han er formand for Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening samt Danmarks Sportsfiskerforbunds repræsentant i Søbrugerrådet for Arresø, som flere gange debatteret ønskerne om, at lystfiskere samt ro- og sejlklubber skal have mulighed for at sejle på Arresø i både med påhængsmotorer. Det er efter diskussionerne i søbrugerrådet, at Naturstyrelsen udarbejdede det udkast til nye regler for færdsel m.v. på Arresø, som netop har været i høring. Hvis forslaget godkendes kan ti joller, der tilhører »åbne lystfiskerforeninger«, få mulighed for at anvende påhængsmotorer en det meste af året i Arresø.

– Modstanderne af motorsejlads tror, at vi vil sejle rundt på søen. Det er forkert. Vi vi sejle til og fra de steder, hvor vi vil fiske. Mens vi fisker, er motoren slukket. Netop fordi søen er så stor, kan det være farligt at sejle ud med robåd. Mens vi er ude kan det blæse op, så det er umuligt at komme tilbage til havnen. Vi nyder det varierede fugleliv mindst lige så meget som ornitologerne, siger Ejvind Hartmund til Frederiksborg Amts Avis.

I Danmarks Sportsfiskerforbunds høringssvar giver forbundets miljøkonsulent Lars Brinch Jørgensenogså dette argument for at kunne bruge motorer:

– Brug af motor er også vigtigt af hensyn til at undgå de zoner, hvor færdsel ikke må ske af hensyn til beskyttelse af fugle og andre dyr.