Sofie Rosshaug har bokset sig i VM-finalen

Sofie Rosshaug har bokset sig i VM-finalen

Boksning: Den unge Gilleleje-bokser, Sofie Rosshaug, har bokset sig til finalen ved ungdomsverdensmesterskaberne.

Det er gået slag i slag for Sofie Rosshaug ved dette års verdensmesterskaber, der bliver afholdt i Lu Nucia ved Benidorm i den sydøstlige spanske provins Alicante.

Og onsdag aften slog hun sig videre til VM-finalen efter en flot indsats mod den vietnamesiske bokser Thi Nguyen.

Kampen endte med dommerstemmerne 4-1, og det forholdt sig sådan, at af de fem dommere havde to Sofie Rosshaug som vinder, en havde Thi Nguyen som vinder, og to af dommerne mente, at kampen endte uafgjort. De to dommere, der har uafgjort, skal vælge en vinder, og de pegede altså begge to på Sofie Rosshaug som vinder.

– Man får hele tiden dommerstemmerne at vide. Sofie ved godt, at hun er bagud. Så hun skal ind og trykke. Det var et stort pres for hende i en VM-semifinale, siger hendes klubtræner Oliver Møllenberg, der var med i hallen i Spanien.

Det var to meget koncentrerede boksere, der kom ud til første runde. Der blev slået, undveget og kigget hinanden an.

Sofie Rosshaug havde en lille smule mere initiativ, og det blev belønnet af tre ud af fem af dommerne, der havde hende som vinder af de første tre minutters boksning.

Til gengæld kom vietnameseren tilbage i 2. omgang, så hun tog føringen før de sidste tre minutter.

I de sidste tre minutter erobrede Sofie Rosshaug kampen tilbage. Med aggressiv og intelligent boksning erobrede fik hun vendt dommerne til hendes side, så hun tog finalepladsen i den spændende kamp.

– Det der bliver udslagsgivende er viljen, siger Oliver Møllenberg og fortsætter:

– Sofie presser hende på benene. Hun får nogle klare træffere, og den anden bokser lidt på afstand. Det er derfor, hun vinder til sidst.

Det er en stærk Sofie Rosshaug, som Gilleleje Bokseklub har sendt til VM.

– Vi har ramt formkurven med hende godt. Vi har trænet med hende fra august frem til det her. Hun har bokset godt i samtlige kampe, og formen er god.

– Hun har også fået en god lodtrækning, og det skal man have, så man kan bokse sig til de helt store ting, siger Oliver Møllenberg, der ikke er med i ringhjørnet, når Sofie Rosshaug er med landsholdet.

– Selvfølgelig er det angstprovokerende, når man er vant til at være træner. Man kan ikke gøre andet end at råbe. Det er præmissen, når hun er med landsholdet, siger Oliver Møllenberg.

I finalen lørdag skal Sofie Rosshaug op imod serbiske Sara Cirkovic, der har slået Sofie de to gange, de to boksere har mødt hinanden.

– Sofie har mødt hende to gange gør. Hun har tabt til hende i semifinalen ved EM i 2021, og hun tabte også sidste gang, de to mødtes til europamesterskaberne, siger Oliver Møllenberg, der selvfølgelig tror på sin bokser.

– Det er en helt anden bokser, der møder serberen. Sofie er blevet langt bedre. Vi tror på det. Med den rigtige teknik, så gør hun det. Hun skal gøre kampen hård for serberen og bokse sig fuldstændig ud. Hvis hun gør det, så kan hun vinde, siger træneren, der er rejst fra Gilleleje for at se sin bokser stå i VM-finalen.

Hun er kommet til finalen ved først at slå en bokser fra Taiwan med dommerstemmerne 5-0. I den anden kamp stoppede hun en ukrainsk bokser i tredje omgang, mens hun i kvartfinalen var oppe mod en colombiansk bokser, som hun vandt over med samtlige fem dommerstemmer.

Finalen bokses lørdag klokken 17.00. Det er samme tid, som Danmarks fodboldlandshold spiller den anden gruppekamp mod Frankrig.

– Jeg er ligeglad med fodbold lige nu, siger Oliver Møllenberg.