Søborg er sikker markeds-hygge

Foto: Niels Idskov

Måske er det ikke Danmarks hyggeligste kræmmermarked, som arrangørerne selv kalder det – men det er tæt på at være det. Og det er nok et af de mindste – men samtidig med et bredt indhold.

Pladsen er trang på banen ved Søborg Forsamlingshus, men der er mulighed for både hygge, handel og helt almindelig søndags-løsgængeri. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er Søborg SG&I, der står for markedet, og overskuddet – for det er der – går til foreningens medlemmer, hvad enten det gælder kurser for skytterne eller ekstra aktiviteter i de andre discipliner, gymnastik, folkedans eller badminton.

– Vi har 340 aktive medlemmer, der også sørger for at holde fast i traditionen her med markedet den tredje søndag i juli. Det foregår nu for 28. gang, og jeg tror, at der kommer 2500 gæster ind ligesom sidste år, fortæller Flemming Larsen, der er formand for Søborg SG&I.

Han er både speaker og altmuligmand denne søndag, hvor trafikken er tæt gennem hovedgaden, og hvor der kommer markedsgæster fra nær og fjern.

Et særligt køretøj på pladsen er den kæmpe autocamper af mærket Mercedes Hymer, som fynboerne Benjamin Johansen og Toke Allisstone er ankommet i. De samler på møbler, som de sælger videre, og på en aktuelle sjællandsk rundtur er de nået til Søborg.

– Der er fire gode wienerstole her. Jeg har købt dem for 100 kr. pr. styk, fortæller Benjamin Johansen, og man forstår på ham, at han kan sælge dem til en »pænere« pris. Sammen fortsætter de to kammerater turen rundt på de lidt 500 stadeplads, og det forhold, at de stopper op flere gange for at snakke og se på varer, især antikviteter af forskellig slags, giver umiddelbart kræmmermarkedet i Søborg en slags kvalitets-stempel inden dette felt.

I alt er der ca. 90 kræmmere, der viser deres varer frem, og der er ponypiger, der tilbyder gående rideture med de mindste børn. Ligesom der er mulighed for ansigtsmaling og at muntre sig i legeland, mens de voksne drikker kaffe eller spiser frokost. Derudover afbrydes rundturen indimellem af underholdning i form af show med måtte- og trampolinspring. Plus at der hver time trækkes lod på indgangsbilletten.

Og for at være helt sikker på at gæsterne ikke glemmer Danmarks måske hyggeligste kræmmermarked, så går en del af medlemmerne af Søborg SG&I rundt på pladsen iført den hvide t-shirt med den grønne tekst fra 25 års-jubilæet.

– Det er tre år siden, men vi er stadig stolte af det, som et af medlemmerne sagde til avisens udsendte.