Skulpturtyve stjal halvanden meter havfrue

Foto: Brian Bergmann, Mikkel Prytz
Den lille Havfrue får en lillesøster   Citathistorie: Den lille Havfrue får en lillesøster  Fra næste sommer vil der være to små havfruer i vandet ved Langelinie i København. Det snart 100 år gamle nationalsymbol og turistattraktion bliver suppleret med en lillesøster - en %BBgenmodificeret%AB havfrue skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard, skriver Berlingske Tidende.Den nye havfrue placeres på en lille kunstig ø i Østbassinet cirka en kilometer nord for den oprindelige havfrue. Hun er lavet af bronze ligesom Edvard Eriksens skulptur fra 1913, men modernistisk i udtrykket, skabt til verdensudstillingen i Hannover i år 2000. Siden har Bjørn Nørgaard ventet på at kunne placere sin havfrue i nærheden af den gamle:%BBEriksens er den romantiske udgave, hvor hun sidder og kigger længselsfuldt ind efter prinsen. Jeg skildrer jo hende i det øjeblik, hvor halen deles til ben. Her skriver H.C.Andersen, at det var som ild farede igennem hende og trådte hun på glasskår. Så det her med at lave ting om er ikke helt uden problemer - heller ikke for Den lille Havfrue,%AB siger Bjørn Nørgaard.
Den lille Havfrue får en lillesøster Citathistorie: Den lille Havfrue får en lillesøster Fra næste sommer vil der være to små havfruer i vandet ved Langelinie i København. Det snart 100 år gamle nationalsymbol og turistattraktion bliver suppleret med en lillesøster – en %BBgenmodificeret%AB havfrue skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard, skriver Berlingske Tidende.Den nye havfrue placeres på en lille kunstig ø i Østbassinet cirka en kilometer nord for den oprindelige havfrue. Hun er lavet af bronze ligesom Edvard Eriksens skulptur fra 1913, men modernistisk i udtrykket, skabt til verdensudstillingen i Hannover i år 2000. Siden har Bjørn Nørgaard ventet på at kunne placere sin havfrue i nærheden af den gamle:%BBEriksens er den romantiske udgave, hvor hun sidder og kigger længselsfuldt ind efter prinsen. Jeg skildrer jo hende i det øjeblik, hvor halen deles til ben. Her skriver H.C.Andersen, at det var som ild farede igennem hende og trådte hun på glasskår. Så det her med at lave ting om er ikke helt uden problemer – heller ikke for Den lille Havfrue,%AB siger Bjørn Nørgaard.

Dronningmølle: Den Lille Havfrue på Langelinie er flere gange blevet forstyrret af forskellige hærværksmænd, og nu har også hendes mindre kendte søster i Dronningmølle været udsat for menneskers skumle hensigter.

Havfruen, en halvanden meter høj egetræsskulptur, er blevet stjålet fra terrassen foran et sommerhus på Poppel Allé i Dronningmølle. Det er sket mellem den 16. august og torsdag klokken 17.30, oplyser Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Politiet hører gerne fra folk, der har nyt om havfruens skæbne.

– Det kan ikke undgås, at sådan en figur vil vække opsigt, siger funktionsleder Christian B. Have fra Nordsjællands Politi.