Hvordan kan man lære engelsk gennem et orienteringsløb, og kan man hinke sig gennem alfabetet? Lærere på Gribskolen skal det kommende halvandet år på skolebænken hos DGI for at blive klogere på, hvordan man får bevægelse ind i timer og frikvarterer. Det munder ud i en blåstempling fra DGI, så skolen som den første i kommunen kan få et DGI-certifikat som bevis på, at skolen har profileret sig i idræt. Formålet er at give en hjælpende hånd til lærerne, så de er klædt på til at sætte gang i eleverne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
– Det er som led i folkeskolereformen, hvor eleverne skal bevæge sig 45 minutter om dagen. Det er noget nyt for lærerne, og derfor vil vi gerne give lærerne en hjælpende hånd, så de bliver gode til det, og lærer noget om sammenhængen mellem bevægelse og læring, fortæller afdelingsleder for udskolingen Karsten Solberg.
Der har tidligere været kritik fra skoleelever flere steder i landet, blandt andet elever på Nordstjerneskolen i Helsinge, som var utilfredse med, at de ikke får de påkrævede 45 minutter. Men på Gribskolen vil man gerne sende et signal om, at man tager den del af reformen alvorlig.
– Det handler om, at vi gerne vil være gode til den del af reformen. Det er noget nyt for lærerne, og nu bliver de klogere på, hvordan man kan gøre det her, siger Karsten Solberg.
Han peger på, at det vil være en blanding af motion, hvor eleverne får pulsen op for at give hjernen en pause, og af bevægelse, hvor læringen er koblet på.
– Vi vil gerne have, at det bliver en naturlig del af undervisningen. Man ved, at når der er gået 25 minutter, mister eleverne koncentrationen. Den får man tilbage med et break, hvor man laver noget helt andet, siger han.
Og det er ikke nok bare at tage en pause. Bevægelse skal være lærerstyret, for ellers er der nogle, der vil blive siddende i klassen, mener Karsten Solberg.
– Nogle vil blive siddende og tegne, og derfor er det vigtigt, det bliver styret. Det er let, når de er små, men sværere, når de bliver større, siger han.