Seniorboliger forsinket af konkurs

Et boligbyggeri, der blandt andet tæller et seniorbofællesskab, er blevet forsinket af en konkursramt entreprenør. Det forventes, at arbejdet genoptages i løbet af få måneder.

Seniorboliger forsinket af konkurs

Et nyt bofællesskab samt lejeboliger for seniorer i Gilleleje er blevet forsinket. Oprindeligt var det planen, at byggeriet kunne tages i brug i sensommeren i år, men ligger lige nu stille og har gjort det i flere måneder. Det skyldes, at entreprenøren er gået konkurs, oplyser OK-Fonden, der er bygherre på byggeriet, der ligger på Bavne Ager – lige over for friplejehjemmet af samme navn som vejen, som ligeledes drives af OK-Fonden.

– Entreprenøren gik konkurs, selvom det var en god og solid virksomhed på papiret. Men priserne steg og det var svært at få medarbejdere – og det endte med, at firmaet måtte erklære sig selv konkurs, forklarer direktør i OK-Fonden, Ulrik Ahrendt-Jensen.

– Vi fik efterfølgende kørt materialet i ly og beskyttet byggeriet, som man skal. Vi har så arbejdet på at få lov til selv at gøre byggeriet færdigt, og har været i dialog med diverse rådgivere, siger Ulrik Ahrendt-Jensen.

Han fortæller, at man naturligvis er ærgerlig over situationen, men at der nu er lys forude:

– Vi er i dialog med en ny entreprenør og regner med at kunne gå i gang igen omkring årsskiftet.

Ulrik Ahrendt-Jensen fortæller, at man løbende har været i dialog med de kommende beboere, der er skrevet op til en bolig. De har således været orienteret om situationen undervejs.

OK-Fonden opfører i alt 40 lejeboliger på Bavne Ager i Gilleleje. De 24 bliver et seniorbofællesskab, og de resterende 16 bliver fleksible boliger.