Regnskabets time er nær

Håndbold: Nordsjælland kæmper i Fredericia for det ene point til kvalifikationsspillet, som holdet har i hånden inden sidste spillerunde i grundspillet.

Foto:

Nordsjælland har et vigtigt point i hånden til det kommende kvalifikationsspil til ligaen. Men det kan veksles til nul point i sidste spillerunde af grundspillet i Håndboldligaen, der afvikles onsdag aften.

Nordsjælland skal på en svær kamp ude mod Fredericia, og vinder de lysegrønne, så er det ene point til kvalifikationsspillet sikret.

Men både uafgjort og et nederlag kan være nok til at sikre 12. pladsen i grundspillet. Det kræver dog, at Lemvig-Thyborøn i sidste spillerunde taber til allerede nedrykningsdømte HC Midtjylland.

– Vi skal ud og jagte de vitale point, der kan sikre os den 12. plads, som vi ser en stor værdi i at opnå. Selvom andre scenarier i ligaen kan sikre os pladsen, så skal vi holde fokus på det vi kan gøre noget ved, som er at vinde vores egen kamp, siger assisterende træner Laurids Søgaard til klubbens hjemmeside forud for opgøret i Fredericia.

Nordsjælland kan på den øjeblikkelige 12. plads ikke gå forbi Mors-Thy på 11. pladsen. I bedste fald kan Nordsjælland opnå 15 point, og så vil Mors-Thy besætte 11. pladsen, fordi holdet er bedst i de indbyrdes opgør.

Det samme gælder i kampen om 12. pladsen. Hvis Lemvig-Thyborøn spiller uafgjort med HC Midtjylland og Nordsjælland taber i Fredericia, så vil Lemvig-Thyborøn besætte 12. pladsen med 13 point i kraft af at være bedst indbyrdes.

Ikke mindst derfor går Nordsjælland benhårdt efter en sejr i Frederikcia, selv om holdet har tabt de seneste fire kampe i ligaen.

– Vi kommer fra en kamp mod SønderjyskE der langt fra var en succes. Kigger man på spillet var der dog fremgang at spore og mange fornuftige momenter. Problemet er derfor lige nu, at vi er for uskarpe i vores afslutningskvalitet samt valg af chancer, samtidig med der sniger sig for mange individuelle fejl ind i defensiven.

Det arbejder vi hårdt på at forbedre mod Fredericia, siger Laurids Søgaard.

Det er holdene fra 9. til 13. pladsen, der skal ud i et kvalifikationsspil. De fem hold mødes en gang. Holdene på 9. og 10. pladsen tager to point med over i kvalspillet, mens nummer 11 og 12 får et point med sig, mens nummer 13 starter med 0 point.

De fire bedste hold i kvalifikationsspillet er alle sikret en plads i ligaen i næste sæson. Nummer fem skal ud i playoff-kamp mod enten nummer to eller tre fra 1. division.

Sidst Nordsjælland og Fredericia mødtes endte det uafgjort 28-28. På billedet scorer Tim Rantala for Nordsjælland Foto: Kenn Thomsen