Pyramidegruppen er i tænkeboks

Foto: unknown, Hanne Guldberg Mikkelsen
Flere end 1000 Gillelejeborgere har skrevet under på, at byens to markante bygninger, det gamle rådhus og Pyramiden, ikke bør sælges. Her overrækkes de første underskrifter i starten af september til borgmester Kim Valentin. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Flere end 1000 Gillelejeborgere har skrevet under på, at byens to markante bygninger, det gamle rådhus og Pyramiden, ikke bør sælges. Her overrækkes de første underskrifter i starten af september til borgmester Kim Valentin. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen

Gilleleje: Pyramidegruppen er dybt skuffede over politikerne. Gruppen overvejer nu alternative strategier for Pyramiden og rådhus blandt andet fondsansøgninger til køb.

Torsdag i sidste uge dansede hun med borgmesteren forud for byrådsmødet. Efter dansen og mødet er Annelise Lemche skuffet. Ved byrådsmødet stemte 20 for og tre imod budgettet. Det budget, som blandt meget andet lægger op til, at det gamle rådhus og Pyramiden i Gilleleje skal sælges.

– Vi troede på det – op til at borgmesteren besluttede at slå Enhedslistens alternative forslag til budgettet sammen til ét punkt i stedet for den separate behandling, Michael Hemming Nielsen havde bedt om. Et af punkterne var nemlig at stemme for budgettet men lade salget af Pyramiden og det gamle rådhus være udenfor, lyder det fra Annelise Lemche, Pyramidegruppen.

– Vi troede det her ville lykkes. Men man har jo før set, at der sker ting efter budgettet – så vores plan er nu at holde møde med politikerne den 27. oktober og så tager vi den derfra: Hvor står politikerne nu og hvad gør vi? Vi kigger også meget rundt for at se, om der skulle være nogen fonde, der kunne gå ind og købe det. Men vi har ikke aktuelt nogen fondsansøgninger inde.

Rose med torne

Pyramidegruppen er skuffede over, at ikke engang deres forslag til byrådet om at udskyde salget gik igennem.

– Og inden valget sagde både Venstre, Nyt Gribskov og DF, at de gik ind for at bevare det gamle rådhus. Når man taler på tomandshånd, siger alle jo, at de synes, det er smukt og bør bevares. Men de stemmer ikke efter deres egen holdning – det har skuffet mig meget, lyder det fra Pyramidegruppens talsmand.

Det lå også i Bo Jul Nielsens rose med torne, som han fik overrakt på byrådsmødet sidste torsdag.

– Bo Jul Nielsen var nemlig en af dem, der foreslog os at få det med i den strategiplan, der er lige om hjørnet. Og så stemmer han selv imod.

Annelise Lemche mener, det kan blive meget dyrt at sælge de to historiske bygninger:

– Jeg vil foreslå, at de selv køber Pyramiden, siger Annelise Lemche lidt ironisk.

– Jeg tror, det vil blive billigere end at gå ud og købe plads til alle de aktiviteter og grupper, der lige nu bruger Pyramiden. Så kunne de også lægge det vandrehjem, som Gilleleje mangler, der og selv drive det – som for eksempel Helsingør, der driver eget vandrehjem.

mikk