Politiet eftersøger to hjemmerøvere

Foto: Karl Erik Frederiksen

De må være lette at genkende, mener Nordsjællands Politi om to mænd, som mistænkes for at stå bag et hjemmerøveri mod to andre mænd i et sommerhus på Vejby Strand søndag aften. Her fik to udenlandsk talende mænd på henholdsvis 21 og 52 år besøg af to dansktalende mænd, som blandt andet truede dem til at udlevere to hævekort med pin-koder.

De to mænd var bevæbnet med et dobbeltløbet jagtgevær og et stikvåben, da de trængte ind i sommerhuset. Her truede de de to andre mænd, mens de blev bagbundet med strips og en ledning. Mens den ene af de indtrængende mænd holdte dem hen og gennemrodede huset, kørte den anden mand til Helsinge, hvor han forsøgte at hæve penge i en automat ved Handelsbanken på Rundinsvej.

Det lykkedes ikke, hvorefter han kørte tilbage til sommerhuset og hentede kammeraten. Sammen flygtede de fra stedet i en bil og forsøgte senere samme aften samt næste dag at hæve penge fra Nordea i Njalsgade og butikscenteret Fields på Amager.

– De fik ingen penge, formentlig fordi der slet ikke var nogen penge på de to hævekort. Det var heller ikke på grund af penge, at de mødte op i lige præcis i det sommerhus. Vi har en opfattelse af, at de skulle finde noget helt specifikt, som de formodede, at de to andre mænd havde kendskab til, siger efterforskningens leder politikommissær Henrik Gunst til Frederiksborg Amts Avis.

Efterforskningslederen ønsker ikke at uddybe, hvad de var på jagt efter. Det var dog hverken narko eller våben, fastslår han.

– Det er noget ganske banalt, men noget der gør dem til rejsende i kriminalitet, siger Henrik Gunst.

Da de to røvere, var forsvundet lykkedes det dem at vriste sig fri og løbe over til et sommerhus i nærheden, hvor det lykkedes dem at gøre sig så forståelig, at en af beboerne kunne kontakte politiet. Den pågældende har til TV« Lorry oplyst, at de to mænd »talte udenlandsk«.

Manden, der tog til Helsinge for at hæve penge, beskrives på denne måde:

25-35 år, mørk hudfarve, mørkt krøllet hår, 170-180 centimeter høj og af almindelig bygning. Han var iført handsker, mørkeblå jakke, lyseblå cardigan, og var maskeret i ansigtet med et mørkt klæde.

Den anden beskrives som lidt yngre og lidt mindre end den anden, og med lys hudfarve. Han havde blond eller kastanjefarvet hår. Han var iført handsker, armybukser, jakke og grå tennissko. I ansigtet var han maskeret med et ternet tørklæde i farverne rød, hvid og blå.

Kan du genkende røverne, kontakt da politiet på 114.

Se video af de to røvere herunder