Plejefirma tilbyder fortsat rengøring

Foto: Peter Andersen
Svinninge. Skolen. Rengøringsassistenter frygter at blive sat ned i tid.
  Foto: Peter Andersen
Svinninge. Skolen. Rengøringsassistenter frygter at blive sat ned i tid. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Karl Erik Frderiksen

– Der er for få borgere, der har ønsket os som leverandør af personlig pleje og sygepleje, til at det er rentabelt at fortsætte i Gribskov Kommune. Vi fortsætter dog med at levere rengøringshjælp til de borgere, der ønsker det.

Det siger Kenneth Kammerdahl, der er administrerende direktør i firmaet Estrids Pleje A/S, til Frederiksborg Amts Avis.

Firmaet har hjemsted i Frederiksværk. Siden udliciteringerne på ældreområdet begyndte i midten af 1990'erne har firmaet været godkendt til at levere hjemmehjælp og rengøring i først Græsted-Gilleleje Kommune og senere Gribskov Kommune. Inden Gribskov Kommune med virkning fra 1. april sidste år gennemførte »Danmarkshistoriens største udbud på social- og sundhedsområdet«, blev det besluttet kun at godkende firmaer til levering af personlig pleje, hvis de også kunne levere sygepleje.

De godkendte private leverandører af pleje skal følge de takster, der blev fastsat i kontrakten med det vindende firma ved udliciteringen af plejen, selskabet Attendo.

Formanden for FOA Nordsjælland, Lene Lindberg, udtalte til Frederiksborg Amts Avis tirsdag 3. februar, at taksterne i kontrakten med Attendo er så lave, at det gør det svært for de andre godkendte leverandører, ligesom det har betydet ændrede arbejdsvilkår for Attendos egne medarbejdere.

Kenneth Kammerdahl ønsker ikke at kommentere de fastsatte takster.

– Jeg vil kun sige, at det ikke er rentabelt for os at yde personlig pleje eller sygepleje til borgere i Gribskov, når så få borgere ønsker denne hjælp fra os. I antal drejer det sig kun 11 borgere. Man kan selv regne på, hvad det betyder økonomisk for os, hvis vi skal have en sygeplejerske til at køre til Gribskov kommune for at yde hjælp til for eksempel fem borgere på en aftenvagt, siger Kenneth Kammerdahl.

– Det er kun sygeplejen og den personlige pleje, vi stopper med at levere til borgere i Gribskov. De cirka 50 borgere, der har ønsket os som leverandør af rengøringshjælp, vil fortsat få besøg af os, siger Kenneth Kammerdahl til Frederiksborg Amts Avis.

Estrids Pleje A/S har det største antal kunder i Halsnæs og Frederikssund kommuner. I Halsnæs leverer firmaet pleje og rengøringshjælp til i alt 200 borgere. I Frederikssund er det 80. Det servicerer desuden 60 borgere, som selv har ønsket at betale for mere hjælp end det, de er visiteret til, oplyser direktøren.