Nye leverandører på plads på social- og sundhedsområdet

Kommunen har underskrevet kontrakter med de kommende leverandører af henholdsvis træning-, madservice- og botilbud på social- og sundhedsområdet.

Dobbelt op på valgmulighederne på den kommunale menu

Helle Lund glæder sig til samarbejdet med Falck om genoptræning og til nye muligheder for valgfrihed på mad-området.

Foto: Frank S. Pedersen

Det bliver en gammel kending, Altiden Omsorg ApS, der fremover skal stå for at drive kommunens botilbud på Kirkeleddet i Græsted, skriver kommunen i en pressemeddelelse. Altiden Omsorg har i forvejen erfaring med at drive plejecentre og botilbud for borgere i Gribskov Kommune.

Derudover har Falck vundet kontrakten på den samlede kommunale træningsopgave, og der er fundet to leverandører til madservice for hjemmeboende borgere. Kontrakterne er gået til Det Danske Madhus og Sæsonens Madleverandør.

– Det er dejligt, at vi er lykkedes med at få kørt denne proces i hus. Vi har fået nogle stærke leverandører ind til at løfte nogle meget vigtige opgaver for kommunen. Jeg glæder mig til et godt samarbejde med nye leverandører som Falck. Og så er det endelig lykkedes at få valgfrihed på madservice med Sæsonens Madleverandør og Det Danske Madhus – det er stort, siger Helle Lund (løsgænger), der er formand for Udvalget for Ældre, Social og Sundhed

Hun bliver bakket op af udvalgets næstformand:

– Vi skal have nogle gode sundhedstilbud og sikre en generelt høj standard i de tilbud, vi har til vores borgere på sundheds-, social- og ældreområdet. Det tror jeg på, at vi får med både Altiden, Falck, Sæsonens Madleverandør og Det Danske Madhus. Det er en lettelse, at vi er kommet dertil, at vi kan skrive kontrakter under, og vi har haft en god proces, siger Pia Foght (S).

Frit valg

Altiden skal altså drifte bostedet Kirkeleddet, der er et tilbud om ophold til voksne, som har betydelig nedsat funktionsevne eller særlige sociale udfordringer.

Falck skal som ansvarlig leverandør for hele det kommunale træningsområde i Gribskov Kommune stå for genoptræning efter sundhedsloven §140 og vedligeholdelsestræning og genoptræning uden en genoptræningsplan efter servicelovens §86. Dertil kommer at tilbyde forløb for borgere med kronisk sygdom.

Det Danske Madhus og Sæsonens Madleverandør vil med de nye kontrakter sikre at borgerne kan vælge frit, når de får ansvaret for levering af madservice til visiterede borgere i eget hjem. En madservice, der sikrer levering af dagens hovedmåltid til borgerne, men som også giver mulighed for at bestille flere ting som for eksempel dessert, frokost og lignende

Flere udbud på vej

Forberedelserne af udbuddet på social og sundhedsområdet har været i gang siden maj 2021, og tilbudsprocessen gik i gang efter at Byrådet godkendte udbudsmaterialet i september 2022. Valget af de fire leverandører er baseret på en vurdering af både kvalitet og pris samt en række delkriterier og blev markeret ved en officiel kontraktunderskrivelse tirsdag 21. marts.

Det sidste såkaldte kontraktområde, hvor der fortsat er udbudsproces i gang, gælder driften af de tre plejecentre Skovsminde, Udsigten og Bakkebo samt dagtilbuddet for demente, Holbohave. Her er der et kommende genudbud på vej, skriver kommunen.

fsp