Nordsjælland fremtidssikrer sig

Håndbold: Gustav Bruun skriver sig ind i rækken af stortalenter, der har tegnet tre-årig kontrakt med Nordsjælland.

Foto: Foto Jens Wollesen

Julius Mørch-Rasmussen og Nikolaj Larsson har gjort det. De har begge skrevet tre-årige kontrakter med Nordsjælland Håndbold efter at have fået et gennembrud i Håndbolldligaen. Nu er turen også kommet til Gustav Bruun.

– Jeg er jo glad for at være her, så det var en no-brainer. Nordsjælland er det bedste sted at være for mig lige nu, kommer det prompte fra Gustav Bruun.

Han fik sin debut i ligaen allerede i forrige sæson, men det er i denne sæson at han for alvor har sat sit store aftryk på ligaholdet. Han har været på banen i samtlige kampe i denne sæson. Han har stort ansvar i Nordsjællands forsvar.

– Gustav har i denne sæson kæmpet sig fra et udgangspunkt i en 'lærlinge-rolle' til at have en helt central rolle i vores forsvar og kontraspil. Det er ikke mange unge spillere i håndboldligaen, hvis nogen overhovedet, der løfter en så stor rolle defensivt, siger talentchef i Nordsjælland Håndbold, Laurids Søgaard.

Ved siden af håndbolden går Gustav Bruun i gymnasiet på Falconergården på Frederiksberg. Han kan sætte studenterhuen på hovedet sommeren 2024.

– Jeg går i skole et år mere, så det er det bedste for mig at blive i Nordsjælland, siger Gustav Bruun.

Han stortrives i klubben, som han kom til som U19-spiller fra HIK.

Gustav Bruun i opgøret mod Ribe-Esbjerg.

– Bare det at komme ind og få chancen og nogle minutter i ligaen har været stort, siger Gustav Bruun og forsætter på foranledning om sin største oplevelse:

– Hvis jeg skal nævne en ting, så er det kampen mod Ribe-Esbjerg, hvor vi lavede et sindssygt comeback. Personligt var jeg elendig i 1. halvleg – men så god i 2. halvleg. Det var sjovt. Men der er mange fede oplevelser. Det er et privilegie at spille med og mod så mange gode håndboldspillere. Det er vildt fedt.

Han har som nævnt en central rolle i Nordsjællands defensiv, men Gustav Bruun er langt fra uden offensive opgaver. Han er således styrmand i Nordsjællands kontraspil, som manden der fører bolden frem. Han supplerer også på begge backpositioner.

– Måske mangler jeg stadigvæk lidt på mine skud, men det kan jeg forhåbentlig få med årene, når jeg bliver større og stærkere, siger Gustav Bruun om nogle af de steder, han skal forbedre sig.

Det er langt fra skidt, og det er blevet til 16 scoringer hidtil i denne sæson, og der er otte kampe tilbage af grundspillet til at forbedre statistikken. Første mulighed er lørdag i Helsinge Hallen, hvor Skanderborg Aarhus kommer på besøg i årets første ligakamp.

– Det bliver en fed kamp, men også en svær kamp. Skanderborg Aarhus er rigtig gode, Særlig Thomas Arnoldsen er helt vildt dygtig. Ham skal vi have dæmmet op for, siger Gustav Bruun og tilføjer:

– Vi skal stå godt i forsvaret, så tror jeg godt, at vi kan lirke dem op offensivt. Jeg tror det bliver en tæt kamp lige som sidst vi mødtes. Vi havde dem egentlig nede i sækken, men de blev bare ved.