Kvickly bliver til Coop: – Det er der ingen tvivl om

DETAIL: Kvickly i Helsinge bliver til Coop, og Irma i Gilleleje lukker. Coops udmelding tirsdag har skabt røre i supermarkedsandedammen i Gribskov.

Kvickly i Helsinge skifter navn til Coop. Spørgsmålet er bare, hvornår det bliver. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

HELSINGE/GILLELEJE/BLISTRUP: Kvickly i Helsinge bliver til Coop, og det har de vidst i et års tid.

Det siger Jan Borgen, bestyrelsesformand i Helsinge Brugsforening til Frederiksborg Amts Avis. Han sidder som en del af formandsskabet i BSK – Brugsforeningernes Samlede Kædeforening – og er dermed en vægtig stemme i det, man kan kalde Coops bagland.

– Vi snakker direkte med Coops direktion, og vi har nikket ja til det. Så vi i Helsinge kommer også til at hedde Coop; det er der ingen tvivl om, og det har hverken John (Byrian, direktør i Kvickly Helsinge, red.) noget problem med, siger Jan Borgen.

Samme butik

Det er endnu uvist, hvornår der skal nyt navn på facaden af den store butik på Frederiksborgvej. Men det er godt det samme – for butikken ændres der ikke det store på.

– Det er jo vores butik, der skal være attraktiv. Folk handler ikke i Kvickly eller Coop; de handler i butikken i Helsinge, siger Jan Borgen og fortsætter:

-Vi har også masser af kunder, der stadig kalder butikken for Brugsen; så jeg er sikker på, at navnet Kvickly også vil hænge ved, siger Jan Borgen.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og lukningen af Irma kommer til at betyde, at Kvickly kommer til at føre dele af Irmas sortiment.

– Vi får adgang til omkring 200 Irma-varer, som man bibeholder som et brand inden for Coop, siger Jan Borgen.

SuperBrugser forbliver

I kommunens to SuperBrugsen – i henholdsvis Blistrup og Gilleleje – regner man med, at kunne få lov at beholde sit navn.

– Jeg har en idé om, at vi holder fast i navnet – men om der kommer til at stå Coop et sted, det ved jeg ikke, siger René Mauritzen, uddeler i Blistrup Brugsforening.

SuperBrugsen i Blistrup tror og håber, at de kan forblive SuperBrugsen. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Det samme siger Lars Corfitzen, direktør i Gilleleje Brugsforening. Han kan samtidig se frem til, at hans kollegaer i Irma lukker.

– Det ærgrer mig voldsomt, for vi er glade for Irma. Det er synd for byen, siger Lars Corfitzen.

Gilleleje Brugsforening driver SuperBrugsen i Gilleleje, mens Coop Danmark selv driver Coop 365 og – frem til dens lukning – Irma.