Kunst og natur i Galleri Juul

Oplev kunst og natur i Galleri Juul

Kunst Der er langt fra Skagen til Annisse. Men lyset og naturen er de samme to fikspunkter i kunstner Kasper Juuls store landskabs- og havmalerier, som de seneste år har oplevet lidt af et boom. For snart tre år siden flyttede Kasper Juul sammen med sin partner ind på den nedlagte Pilegården. Målet var at omdanne Pilegården til privatbolig, kunstgalleri og et samlingssted for alle. Omdrejningspunktet er galleriet. En trelænget nedlagt stald hvor Kasper Juuls værker hænger, men også andre kunstneres, da Kasper Juul fire gange om året inviterer danske og internationale kunstnere til at udstille, beskrives det i en pressemedddelelse.

Kunsten har været til stede i Kasper Juuls liv siden han blev født i Skagen i 1978. I barndomshjemmet kom mange kunstnere forbi, som inspirerede den unge Juul til selv at fatte pensel. En anden stor inspirationskilde var maleren og stifteren af Grenen Museum, Aksel Lind, der ligesom Kasper Juul var dybt fascineret af havet og hjemstavnen, hvor to have mødes. Kasper Juul har malet seriøst i tyve år. Han arbejder med akryl og olie og med kul, kridt og cement. “Farver og teksturer i lag-på-lag som giver en dramatisk og maskulin effekt men også meditativt, som når man opholder sig i naturen,” som det beskrives.

Til fernisering 1. og 2. april fra 11-18 kan man møde syv kunstnere i Galleri Juul. Her udstiller Kasper Juul selv samt, Dorthe Høck, Helle Leth, Lisbeth Holst Gundersen og Morten Bøgh Andersen. Anja Moos Wagner samt florist Trine Norby.

Galleriet holder også åbent i påsken alle dage fra klokken 11 til klokken 17.

Gårdspladsen ved gården er desuden omdannet til en blomstrende gårdhave skabt af Kaspers ægtefælle, Morten Juul Melhede. Og florist Trine Norby pynter altid galleriet og udstillingerne op og har ting til salg i gårdbutikken, hvor man også kan købe unikakrukker, keramik, mundblæste vaser og planter.

Galleri Juul holder fernisering på en udstilling med syv kunstnere i weekenden 1. og 2. april. Pressefoto.