Kommune bruger vej men vil ikke betale

Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
GribVands tunge slamkørsel slider på sommerhusveje. Foto: Kjell Nillson
GribVands tunge slamkørsel slider på sommerhusveje. Foto: Kjell Nillson

30 tons tunge lastbiler tre-fire gange om dagen. Det giver slid på en sommerhusvej, så hvorfor skal vi alene betale for det? Sådan omtrent lyder argumentationen fra Grundejerforeningen Fuglevangen i Dronningmølle. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For enden af sommerhusvejen Fuglevang og Mejsevej ligger Dronningmølle renseanlæg, og det er hertil og herfra de store lastbiler fra det kommunalt ejede GribVand kører.

For godt ti år siden betalte Gribskov Kommune en andel for vedligeholdelse af vejen på godt 300.000 kroner. Den går imidlertid ikke i denne omgang, hvor der skal ny asfalt på. Grundejerforeningen mener, der foreligger en mundtlig aftale om tilskud. Det afviser kommunen imidlertid med henvisning til, at det er der ikke papir på.

– Vi har ingen notater om, at der skulle være indgået en mundtlig aftale. Den daværende aftale var en aftale om et konkret stykke arbejde, lyder det fra centerchef i Teknik- og Miljøafdelingen, Dorethe Pedersen.

Formand i Fuglevangen Grundejerforening, Kjell Nilsson, ser anderledes på det:

– Kommunen er nok bange for, at der er flere grundejerforeninger, der har lignende problemstillinger, siger Kjell Nilsson. Han mener, at kommunen frygter, at en betaling kan skabe præcedens.