Kendt sushi-chef holder vinteråbent

Foto: unknown, Hanne Guldberg Mikkelsen

For et år siden solgte firmaet Brink international julepynt fra butikken på Tisvilde Bygade 18. Denne sommer åbnede Alvaro og Kristina en Sushi bar på stedet – og her har de tænkt sig, at der skal holdes åbent året rundt – også til jul, hvor foreninger, firmaer og beboere kan bestille den anderledes julefrokost.

Der er noget mere dødt i badebyen nu, end da den portugisisk fødte sushi-chef Alvaro Teixeira sammen med sin tyske kæreste, Kristina Popp, åbnede det første sushi take-away i Tisvildeleje. I dag bor de også på stedet og denne sommer arbejdede de to fra 8 til 24 hver dag. Der er ikke helt så travlt nu, men trods det faldende antal borgere i byen, som lige smutter forbi efter middagen, er de to optimistiske og de har masser af planer.

Den 15. november starter de en sushi workshop, hvor 20 deltagere på to timer kan nå at lære at lave den basale sushi med deres egne smagsvarianter, spise og tage masser af prøver med hjem.

Og så er der catering til julefrokoster og andet – og endelig planerne om at Five Seasons kan blive til et sted, hvor der ikke kun er take-away, men hvor man også kan nyde maden. En lille unik restaurant, der afspejler det særlige ved maden.

– Vi har endnu ikke søgt om tilladelse, men vi vil meget gerne have nogle borde indenfor og også mulighed for at sætte borde ud, så folk kan nyde maden der, siger Kristina Popp. Hun klarer en stor del af det praktiske arbejde, som der er meget af bag kulissen. Og der bliver ikke mindre, hvis en anden af parrets drømme går i opfyldelse, nemlig at lave frokost catering til firmaer.

Her i de mørke tider er der åbent hos FiveSeasons fr-lø-sø, og lukket mandag og torsdag.

Hele Nordsjælland

Alvaro Teixeira er uddannet sushi-chef hos Sticks n Sushi og var i fire år chefkok på Letz Sushi på Christianshavn. Han er meget bevidst om sine ingredienser – det skal være bæredygtigt, helst også lokalt samt efter årstiden.

Så FiveSeasons er et sted med sushi, med en suppe, med salater og alt godt fra grøntsagerne. Men ingen kød.

De to ejre dyrker ayurveda, er begge uddannede yogalærere og meget bevidste om madens kraft som en kilde til energi og en sund krop.

Og de håber, der er nok arbejde hen over vinteren til, at deres mange projekter kan realiseres og de kan blive i byen.

– Vi begge blevet helt forelskede i stedet og de mennesker, der er her, siger Alvaro, som dog henter kunder fra hele Nordsjælland. For eksempel har han netop lavet sushi til en fødselsdag i Humlebæk. Manden havde besøgt FiveSeasons denne sommer og insisterede på, at fødselsmiddagen skulle være derfra.

– Så de kom og hentede hele vejen fra Humlebæk – det er for mig den allerstørste bekræftelse og kompliment. Det varmer, siger Alvaro.

mikk