Her er landets dyreste sommerhuse

Var det noget med 200 m2 luksussommerhus ovenpå egen p-kælder med plads til ti biler. Sommerhuse kan være mange ting: Fra falmede Bjørn Wiinblad-plakater, cigarkasselofter og en let indelukket lugt til enorme kasser – større end mange helårshuse – på grunde helt ned til vandet.

Taler vi om den sidste type, så er prisen også deroppe af. Samlet set koster Danmarks for øjeblikket tre dyreste sommerhuse således 72,4 millioner kroner, skriver Boliga.dk.

Boliga.dks salgsprisarkiv afslører, at der siden 2016 er solgt fire sommerhuse med en pris på mere end 20 millioner kroner.

De senere års dyreste sommerhus blev således solgt i foråret 2017 for 23 millioner kroner – huset ligger på Kystvej i Hornbæk, Nordsjælland, der traditionelt også lægger adresse til nogle af landets mest eksklusive sommerboliger.

Ser man på Danmarks tre dyreste sommerhuse udbudt til slag lige nu, så ligger de i Skagen, Tisvilde og Rungsted.

Tisvilde – 23,5 millioner

Med en pris på den gode side af de 20 millioner kroner, er adressen Sortebakken 5A+B, det tredjedyreste sommerhus, man lige nu kan købe.

Huset ligger på en dobbeltgrund og har både kig til hav og skov. Indendøre kan nye ejere holde sommerferie i en hjørnestue, køkken med viktualierum eller – hvis vejret skulle glippe – i luksusbadeværelset med kar. Huset rummer 165 kvadratmeter.

Skagen – 24 millioner

Danmarks nordligste punkt er også blandt de steder, hvor der sælges sommerhuse til liebhaverpriser. Og vil man have fingrene i landets for øjeblikket næstdyreste sommerhus, er det da også Skagen, man skal søge mod. Her er den 264 kvadratmeter store Villa Guldmaj på Åkandevej 10 nemlig udbudt til salg for 24 millioner kroner. Sommerhuset ligger helt for sig selv ude på Grenen – hvor der kan opleves nordlys og morild.

Rungsted – 24,9 millioner

Rungsted er ikke ligefrem landets helt store sommerhusområde – men ikke desto mindre er det der, hvor landets for øjeblikket dyreste sommerhus har hjemme.

Huset, der ligger på Rungsted Strandvej 137, er opført i 2010-11 og fordeler sig på et boligareal på 286 kvadratmeter. Og så her er der naturligvis udsigt til havet, der ligger på den anden side af gaden. Til huset hører der desuden en underjordisk parkeringskælder på 199 kvadratmeter med plads til omkring ti biler.