Hackere angriber kommune

Der er ikke er tegn på, at følsomme oplysninger er sluppet ud, efter at hackere har angrebet en del af Gribskov Kommunes it.

Foto: Thomas Arnbo, Malene Koops Grønborg
Hillerød, 1/12 2011: Bente Claudi er både medlem af byrådet og af ældre sagen. hun er oprørt over, hvor mange ældre der kæmper med it. Den ældre dame Elsebeth Zøllner som er sprunget ud i det og har købt sig en computer, som hun har med. Desuden arkivfotos af Grønnegadecentret.
  Foto: Thomas Arnbo
Hillerød, 1/12 2011: Bente Claudi er både medlem af byrådet og af ældre sagen. hun er oprørt over, hvor mange ældre der kæmper med it. Den ældre dame Elsebeth Zøllner som er sprunget ud i det og har købt sig en computer, som hun har med. Desuden arkivfotos af Grønnegadecentret. Foto: Thomas Arnbo Frederiksborg Amts Avis Sjællandske Medier A/S

En del af Gribskov Kommunes it er blevet angrebet af hackere, der har omdøbt filer på kommunen computerdrev.

Kommunen har anmeldt sagen til politiet, og et it-sikkerhedsfirma arbejder med at genoprette de filer, som hackerne har ødelagt.

Samtidig bliver kommunens it-sikkerhed gennemgået.

Det skriver Gribskov Kommune på kommunens hjemmeside.

Tager sagen meget alvorligt

Hacker-angrebet har indtil videre ingen betydning for kommunens service over for borgerne, og der er heller ikke er tegn på, at følsomme oplysninger er sluppet ud.

– Vi tager sagen meget, meget alvorligt, da der er tale om grov kriminalitet. Vi har politianmeldt sagen, og samarbejder nu med kvalificeret, ekstern rådgivning om, hvordan vi genopretter vores systemer og sikrer os bedst muligt fremover, siger kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen.

Hackernes angreb har betydet, at en del af kommunens filer er låst, fordi filerne er blevet omdøbt af hackerne og ikke kan tages i anvendelse.

Gribskov Kommunes it-afdeling konstaterede tirsdag sidst på eftermiddag en meget massiv trafik på kommunens drev.

Det fik alarmklokkerne til at ringe, og kommunen konstaterede med hjælp fra et eksternt it-sikkerhedsfirma, at der var tale om et hackerangreb.

It-sikkerhedsfirmaet arbejder nu med at spore angrebet, genoprette de ødelagte filer, og sikre kommunens systemer mod fremtidige angreb.

Hacker-angrebet er anmeldt til Nordsjællands Politi og Rigspolitiets Center for Cyber Crime.