Gribskov kommune er klar til storm

Efter Bodils hærgen for tre år siden så Rågelejevej sådan ud. Der skulle ikke være fare for noget tilsvarende denne gang.  Foto: Niels J. Larsen
Efter Bodils hærgen for tre år siden så Rågelejevej sådan ud. Der skulle ikke være fare for noget tilsvarende denne gang. Foto: Niels J. Larsen

– Den seneste melding fra DMI taler om en forhøjet vandstand på 1,30 eller 1,40 meter ved Nordkysten, så vi er ikke i nærheden af Bodil.

Det siger skov- og landskabsingeniør i Grbskov Kommune Christian Lundberg på kommunens vagttelefon i timerne før stormen Urd ventes at tage til for at kulminere i nat og de tidlige morgentimer med den fiorhøjede vandstand til følge.

– Der vil vælte nogle træer i den kraftige vind, men vi må tage det som det kommer. I morgen tidlig skal vi nok grave ud ved de store åløb Esrum å og Højbro å, som kan sande til, siger Christian Lundberg.

Også i Gilleleje havn er man rolige og godt forberedt.

– Vandstanden var allerede høj i formiddag, og jeg tjekker igen senere i dag, men vi må se hvor slemt det bliver. Mange har flyttet deres både ind i inderhavnen, siger havnevagt Anders Benzon.