Gribskov indtager tredjeplads på hussalg

Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Gribskov er eftertragtet - på en tredjeplads over de kommuner, der har størst vækst i salget. Derfor udstykkes og bygges der - som her ved Vejby, men også ved Møllebakken og Helsinge Nord samt i Gilleleje.
Gribskov er eftertragtet – på en tredjeplads over de kommuner, der har størst vækst i salget. Derfor udstykkes og bygges der – som her ved Vejby, men også ved Møllebakken og Helsinge Nord samt i Gilleleje.

Hussalget boomer i Gribskov Kommune. På landsplan indtager Gribskov en tredjeplads.

I syv af landets kommuner er salget af huse steget mere end 20 procent i forhold til første halvår af 2017. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.dk for første halvdel af 2018.

Og her ligger Gribskov på en tredje plads, kun overgået af Norddjurs og Hjørring. I første halvår 2018 blev der solgt 261 boliger mod 208 i samme periode året før. Det er en stigning på halvtreds procent.

– Når salget i og omkring de store byer falder, er det, fordi priserne er blevet så høje, at en del købere må vælge andre alternativer. Det kommer kommuner til gavn, hvor priserne er lavere, men det betyder ikke, at den store vækst i Norddjurs, Hjørring og Gribskov alene skyldes faldet i København og Aarhus. Det er bare blevet mere attraktivt at købe hus uden for de store byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Birgit Daetz kobler også udviklingen med de p.t. gode tider – højkonjunkturen:

– Når der er højkonjunktur, og familiernes økonomier er gode, er der flere, der tør tage en chance og forlade det sikre job i én af de store byer for at finde arbejde eller starte egen virksomhed. Det er blevet mere almindeligt at flytte til yderområderne, og det betyder flere vedligeholdte og nyrenoverede huse, og det smitter af på boligpriserne i de områder, siger Birgit Daetz.

DanBolig, som har afdelinger i både Tisvildeleje, Helsinge og i Halsnæs kan genkende billedet:

– Det er en udvikling, jeg kan bekræfte, siger ejendomsmægler Stine Gerner Frost, Danbolig.

– Vi har travlt og sælger mere end sidste år. Det er lidt af det hele, folk efterspørger. Både dyre og billigere sommerhuse ved Tisvilde og i Helsingeafdelingen er der mange fra byen, der søger ud.

Speeder i bund

Anders Gerner Frost (NG), borgmester i Gribskov og sammen med Stine Gerner frost ejer af Danbolig, får med de nye tal en bekræftelse på, at Gribskov Kommunes udstykningsstrategi er rigtig:

– Det stigende salg heroppe er en tendens, vi har set gennem de seneste år både i Halsnæs og Gribskov. Tidligere gik grænsen for, hvor folk flyttede til, ved Hillerød. Den har flyttet sig. Og det er også derfor, vi fra Gribskov Kommunes side har megatravlt med udstykninger. Det er nu, vi har momentum, og vi har foden på speederen med udstykninger, lyder det fra borgmesteren.

mikk