Gribskolen får penge fra Skolepuljen

Foto: Elias von Staffeldt
Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen

De fagligt svage elever skal løftes. Det mener Undervisningsministeriet, som derfor har givet penge til en række skoler landet over som en del af Skolepuljen netop til det formål.

En af de skoler er Gribskolen, som har fået 1,3 millioner kroner til udskolingen, hvor der skal arbejdes videre med at løfte de fagligst svage elever, hvilket vil sige elever, der får mindre end 4 i karakter i dansk og matematik.

– Vi er gået fra at have 38,4 procent sidste år til 22,9 procent i, og det skyldes, at vi har arbejdet målrettet med de elever og haft et øget fokus. Pengene, vi har fået nu her, skal bruges på i det kommende skoleår fast at have to lærere i dansk og matematik på niende årgang. Det, mener vi, kan være med til at reducere antallet yderligere, siger Nicolai Schlüter, som er afdelingsleder for udskolingen på Gribskolen.

I alt har 121 skoler i hele landet fået tildelt penge fra puljen, som er på 500 millioner kroner.

Formålet er netop at give de elever, der har det svært i netop dansk og matematik, et løft. Også sidste år var Gribskolen blandt de skoler, der fik penge, hvilket altså ifølge Nicolai Schlüter har haft en mærkbar effekt.

Og målet for det kommende skoleår er klart.

– Vi er stolte af det arbejde, vi allerede har lavet. Vores mål er at få det under 20 procent, siger Nicolai Schlüter.