Gilbjergskolen hårdt ramt: 10 hjemsendelser på få uger

Gilbjergskolen har været hårdt ramt af corona-hjemsendelser. Det koster tid og kræfter, fortæller skoleleder Anja Helmbæk Horst. Foto: Camilla Nissen.
Gilbjergskolen har været hårdt ramt af corona-hjemsendelser. Det koster tid og kræfter, fortæller skoleleder Anja Helmbæk Horst. Foto: Camilla Nissen.

– Det fylder meget, og jeg har haft rigtig travlt. I dag har jeg sendt to klasser hjem.

Skoleleder på Gilbjergskolen Anja Helmbæk Horst gør status efter to måneder med en lang række hjemsendelser – faktisk er det den skole i Gribskov, der har været ramt af flest coronatilfælde. Flere forskellige årgange og afdelinger har været sendt hjem – cirka 10 hjemsendelser i alt er det blevet til i oktober og november.

– Det er gået stærkt de seneste måneder med én-to hjemsendelser om ugen. I sidste uge sendte vi to eller tre klasser hjem, herunder en hel årgang, fordi de var blevet undervist sammen.

– Vi har også haft et enkelt decideret udbrud i specialklassen, hvor fire børn og en lærer var smittet. Når vi får at vide, at der er en smittet, sender vi hele klassen hjem og eventuelle andre snitflader, fortæller Anja Helmbæk Horst.

Skolen følger en fast køreplan, hvor den smittede og forældrene, samt alle forældre i klassen kontaktes og får information om, hvordan man skal forholde sig i situationen, ligesom hele skolen efterfølgende informeres på Aula.

– Herefter går vi i gang med nødundervisning og udfylder en formular til Sundhedsstyrelsen. Så der er mange ting i det, og lidt af et apparat, der sættes i værk. Det tager lige et par timer hver gang, siger hun.

Der er som regel også mange spørgsmål fra forældrene i hvert tilfælde. Eksempelvis om søskende må komme i skole.

Hvorfor Gilbjergskolen har oplevet så mange smittetilfælde, kan skolelederen ikke svare på.

– Jeg har tænkt over hvorfor. Men der har ikke været en logik i det, siger hun og peger på, at mange vurderer, de er blevet smittet i hjemmet.

Skolelederen kan trods alt glæde sig over, at hun ikke har hørt om, at nogen skulle have været meget syge af corona.