Festival donerer 125.000 til den lokale skole

Musik i Lejet donerer 125.000 kroner til Sankt Helene Skole i Tisvilde, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Der bliver mulighed for meget mere læringsfestival på Sankt Helene Skole i 2023. Pressefoto: Musik i Lejet

Hvert år er der store smil at spore, når Musik i Lejet uddeler penge til kulturelle initiativer overalt i Gribskov Kommune.

Alene sidste år blev der af festival-overskuddet uddelt tæt ved en million kroner ved det traditionelle uddelingsarrangement dagen inden musikken spiller. I år er ingen undtagelse, og lige nu er smilene ekstra brede på Sankt Helene Skole, der får den største donation fra den lokale musikfestival til dato

De gode penge skal gå til en større lærings- og kulturfestival på den lokale skole. Det fortæller skoleleder Lars Rasmussen fra Sankt Helene Skole i en pressemeddelelse.

– De donationer vi har fået fra Musik i Lejet igennem årene, har gjort en kæmpe forskel for vores elever. Og med denne store donation, kan vi løfte vores læringsfestival til nye højder”, siger skolelederen og fortsætter.

– Vores seneste læringsfestival havde fokus på verdensdele, og temaet for dette års festival bliver besluttet senere af elever og lærere. Men uanset tema, kommer eleverne til at vise deres arbejde frem for familierne, skolens venner og lokale foreninger, så vi inddrager så mange som muligt. På den måde vil vi gerne inddrage verden omkring os. Og med donationen fra Musik i Lejet kan vi invitere teater, forfattere, musikere og andre kunstnere til skolen og dermed give eleverne en autentisk oplevelse af kunst og kultur i forbindelse med deres skolegang. Det er helt fantastisk, siger Lars Rasmussen.

I 2022 kunne skolen blandt andet præsentere rapperen Per Vers på scenen ved årets læringsfestival.

Glade givere

– Hver eneste uddeling af penge, stor eller lille, gør en forskel i vores kommune, og det er en kæmpe fornøjelse at være med til. Hver gang. Det varmer i hjertet, siger festivalens programansvarlige Andreas Grauengaard.

Han glæder sig til at se hvad lærere og elever får ud af pengene, når læringsfestivalen slår dørene op til september – endda på den skole hvor han selv voksede op som barn.

– Vi prøver at være med når festivalens overskud bliver til konkret liv derude, og læringsfestivalen på Sankt Helene Skole glæder vi os også meget til, siger Andreas Grauengaard.

Festivalen har for længst meldt totalt udsolgt 2023-udgaven, og dermed bliver der igen et overskud som skal uddeles efter festen i uge 29. Men hvor stort det bliver i år, er ikke til at spå om.

– Vi kan også høre på andre festivaler, at de langt højere priser på alt, gør et indhug på store som små festivaler landet over. Så, et forsigtigt gæt er, at vi nok ikke laver et så stort overskud at dele ud af i år, som sidste år, men nu må vi se. Overskud bliver der, og de penge skal ud og skabe lokalt liv. Det er helt sikkert, siger Andreas Grauengaard.

nicc

Rapperne Per Vers på scenen til 2022s læringsfestival. Pressefoto: Musik i Lejet