Elever vinder stor filmdyst

Foto: Jeppe Jul Garnak

Hvordan kan man få unge til at overveje en ekstra gang, hvor meget de skal drikke?

Det spørgsmål har Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse stillet til landets gymnasieelever, og 7.549 af dem har i efteråret deltaget i en konkurrence om at producere den bedste kampagnefilm om emnet.

Vinderen af konkurrencen blev torsdag afsløret på Gribskov Gymnasium, hvor skolens fire piger Sanna Lund, Anemone Dalsgaard, Mathilde Radde og Amalie Lauemøller, blev udråbt som vindere og blev overrakt førstepræmien, som består af 20.000 kroner til et (alkoholfrit) event for alle skolens 1.g'ere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– På en sød og kreativ møde har I lavet en film, som viser, hvordan det kan gå, når man får drukket lidt for meget, lød dommerkomiteens ord til pigerne.

De fire vindere var overraskede over prisen.

– Det er meget vildt, vi havde ikke tænkt, at den var med i opløbet, siger Amalie Lauemøller, som har tegnet filmen.

»Forestil dig« som er filmens titel, er en såkaldt stop-motion-film, der er en form for simpel tegnefilm. I filmen er en pige til fest med en sød dreng, som hun er lun på. De drikker en del øl og aftenen forløber godt til at starte med, og senere på aftenen kysser de to med hinanden ude på dansegulvet.

Men dagen efter ser man pigen vågner pige fortumlet op i en seng, og hun kan ikke rigtig huske, hvad der er foregået. Man ser en dreng ligge ved siden af hende – og det var ikke ham den søde.

Skolens rektor Kristoffer Høy Sidenius er stolt af de unge.

– De kan vildt meget, når de får frie hænder, siger han.