Debat: Tak til den kommunale hjemmepleje for pleje af min døende mand

Debat: Flere ufaglærte i hjemmeplejen - husk at sikre trivsel og kompetenceudvikling

Maj-Britt Petersen

Akelejevej 14

Smidstrup Strand

Jeg skriver dette læserbrev, fordi min mand og jeg gerne vil fortælle om vores oplevelse med den kommunale hjemmepleje i Gribskov.

Vi har aldrig tidligere haft brug for hjemmepleje og var lidt bekymrede på grund af al den dårlige omtale, vi har læst i nyhederne. Vi fik for fem uger siden akut brug for hjemmepleje og oplevede, at der i løbet af en dag var etableret seng, hjælpemidler og personale i vort hjem. Imponerende. Personalet kom flere gange om dagen, og vi fik et nummer, hvor vi kunne kontakte personalet for mere hjælp.

Vi oplevede et personale, som var meget professionelle og samtidig meget omsorgsfulde, søde og imødekommende hele vejen igennem forløbet.

Min mand var svært syg og døende og var først noget skeptisk, men han opdagede hurtigt, at personalet gjorde alt for ham på hans egne ønsker og med respekt. Min mand sov stille ind herhjemme 17. marts, og jeg kan ikke takke kommunens hjemmepleje-personale nok for den venlige omsorg og pleje, de ydede min mand, og som jeg ikke selv var i stand til. Samtidig vil jeg takke vor læge Michael Filtenborg, som kom og besøgte Børge flere gange som en gammeldags landsbylæge.

Til sidst vil jeg sige, vær ikke nervøs for at benytte den kommunale hjemmepleje i Gribskov, hvis behovet opstår. Endnu en gang stor tak til alle, som kom i vort hjem.