DEBAT: Snedige cykelstier – hvor man kun må færdes til fods

Anne Marie Fynboe, Petersborgvej 4 Dronningmølle

19. august har Jens Erik Larsen, stifinder, en artikel i Ugeposten under overskriften 'Snedige cykelstier mod Rusland'.

Som et alternativ til mangel på cykelstier i Nordsjælland, finder J.E.L. stier, som ikke mange kender.

I Villingerød går ruten op ad markvejen Petersborgvej. Efter cirka én kilometer er der et skilt, hvor der gøres opmærksom på, at her starter det fredede område Rusland. Man må kun færdes til fods, ikke på cykel eller andre køretøjer.

For at følge Jens Eriks Larsens rute skal dette skilt åbenbart ignoreres. Den lille sandede sti skal følges, til man kommer til Tegners statuepark. Her opfordres man til at trække cyklen.

Når man går ind i parken, er skiltningen, at man kun må færdes der til fods!

Hele Ruslandsfredningen består af sandflugtsjord, derfor tillader fredningsbestemmelserne kun færdsel til fods. En del af området er privat ejet, museumsparken er kommunens.

Hvis man skal til museet, parken og traktørstedet må man derfor køre ad Villingerødvej og dreje op ad Museumsvej. Ved museet kan man sætte sin cykel og derefter gå tur i parken.

Det er blevet meget populært at cykle, desværre ofte til gene for de gående.

Jeg oplever cyklister på de smalle stier i omegnen, der med stor fart kommer bagfra, når jeg går tur – der bliver ikke råbt en advarsel, eller en hilsen.

Jeg kan både gå tur med barnebarn, hund eller en anden person, cyklisten kan ikke vide, om vi går ud til den ene eller anden side.

Dette gælder i Gribskov, på Gildbjergstien og på mange af de andre stier vi har her i Nordsjælland.

Vi skal passe på hinanden og vores smukke natur.